Nyhetsarkiv

Med nye sykehus på trappene, står vi i fare for å miste jordmorstyrte fødeavdelinger. Frykten for fremtiden er størst blant jordmødrene ved ABC.

 

Hvordan mors livsstil påvirker et ufødt barn kan være utfordrende å forske på. Nå gjør ny metode det lettere å finne risikofaktorer under svangerskapet.

Å legge kabalen for å dekke vakter er hardt arbeid. Seksjonsleder Ellen Johannessen Nesje forteller at de har gått mange runder før beslutningen om å teste ut sykepleier på Obsposten på Ullevål ble tatt.

De kan se tilbake på en 40 år lang historie. Ullevålteams jubileumsfeiring var en hyllest til - og respekt for - alle de som strever i livene sine.

Tospannsmodellen er en ny veiledningsmodell i første føde og barselpraksis for jordmorstudenter. – Vi håper å kunne bidra til at jordmorskolen kan ta inn flere studenter, sier Hanne Knutsen som er leder for pilotprosjekt ved OUS.

 

Helsepersonell i Ukraina har sendt brev med informasjon.

Jordmor og forsker Randi Liset har sett nærmere på hvordan det blå lyset påvirker melatoninutskillelsen hos gravide. Studien er unik og den første som har undersøkt gravide som gruppe.

I tillegg til samtaler og veiledning rundt svangerskapsavbrudd, omfatter tjenesten til Amathea også prevensjonsveiledning, prevensjonsinnsetting, gratis graviditetstest, fødselsforberedende kurs og mor-barn grupper for de som blir alene med omsorgen for barn. 

Lønnsundersøkelsen 2021 er åpnet. Svar på undersøkelsen ved å logge inn på Min side.

I morgen er det 8. mars og flere steder i landet vil det bli 8. mars tog. 

Den 24. februar ble Ukraina invadert av Russland og den humanitære krisen som har oppstått vil prege mange.

Snart starter lønnsoppgjøret 2022. Her finner du de viktigste datoene for når de forskjellige lønnsoppgjørene starter.

Jordmor Tonje Wessel Rummelhoff og sosial entreprenør og mentaltrener Birgit Semundseth, er de første i Norge som tilbyr mental trening før fødsel.

Den norske jordmorforening har sendt innspill til Helsepersonellkommisjonen. 

Med nye sykehus på trappene, står vi i fare for å miste jordmorstyrte fødeavdelinger. Frykten for fremtiden er størst blant jordmødrene ved ABC.

Lena Henriksen (49) er blitt landets femte professor i jordmorfag. Rett før jul kom nyheten om at hun rykket opp fra førsteamanuensisstillingen til den høyeste akademiske grad; professor.

Nordisk jordmorkongress arrangeres i Helsinki 4.-6. mai.

Utsending av fakturaer blir litt senere enn vanlig på grunn av omlegging til nytt økonomisystem. 

Helseminister Ingvild Kjerkol holdt sin første sykehustale fra UNN i Tromsø og Den norske jordmorforening er positiv til hva Kjerkol presenterer.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.