Resolusjoner

Resolusjoner vedtatt på Landsmøtet 2022.

Den norske jordmorforening samlet sine delegater til Landsmøte på Sola 22.-23. september 2022. Jordmødrene samlet seg bak resolusjonene som ble enstemmig vedtatt. 

Resolusjonene som ble vedtatt er:

 • Dnj skal jobbe for en helhetlig svangerskaps-, fødsels- og barselomsorg i samarbeid mellom kommuner og helseforetak. Dette for å sikre kontinuitet som vil øke kvaliteten på tjenesten og imøtekomme de ønsker fra kvinner og familier som har fremkommet i den siste tidens samfunnsdebatt. Dnj vil se på muligheten for å implementere «case-load midwifery»-modellen i en norsk setting.
 • Dnj skal være en pådriver for 5-årig enhetlig jordmorutdanning. Dnj mener at dette vil sikre at jordmor har den omfattende og komplekse kunnskapen som er nødvendig for å ivareta kvinnehelse i et livsløpsperspektiv. På denne måten vil jordmor kunne få brukt hele sitt kompetanseområde til beste for befolkningen. Dnj må jobbe for å utdanne flere jordmødre og beholde jordmødre i stillingene.
 • Dnj vil være pådriver for at jordmors kompetanse og ansvar skal verdsettes og synliggjøres både gjennom lønns- og arbeidsvilkår, og for en seniorpolitikk som gjør det mulig å stå i jobb til pensjonsalder.
 • Dnj skal jobbe for at jordmorledere har rammer som bidrar til at de har kompetanse og arbeidsvilkår som tilsvarer det kontrollspennet, budsjettet og fagansvaret som ligger til lederrollen

   

   

   

   

   

   

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.