Nyhetsarkiv

Stavanger Universitetssykehus implementerte i fjor høst en ny rutine for håndtering av svangerskap etter termin. Den nye rutinen er en del av et forbedringsprosjekt ved fødeavdelingene i Helse Vest.

 

Nordlandssykehuset i Bodø kan nå skilte med to gründere innen kvinnehelse. Jordmor Hege Hansen og klinikkoverlege ved kvinneklinikken, Stine Andreasen, ønsker å gjøre opplevelsen av induksjon bedre for kvinnene.

Globalt rapporteres det om utfordringer relatert til svangerskaps-, fødsels- og barselomsorgen under covid-19-pandemien.

Årets lønnsoppgjør er offisielt i gang.

  

Lønnskalkulatoren er tilgjengelig på mine sider og du vil finne både gjennomsnitt og medianlønn.

Hilsen fra Brit Helden Bjørås, sentralstyremedlem i Den norske jordmorforening og regionleder i Midt.

5. mai lanserer Den norske jordmorforening over 1000 digitaliserte utgaver av Tidsskrift for jordmødre - helt fra 1895!

Hilsen fra politisk leder Kari Aarø.

Lena Henriksen holdt appell på demonstrasjonen for svangerskaps-, fødsels- og barselomsorgen foran Stortinget 27. april. Les hennes appell her.

Pressemelding - brudd KS 2022

Med nye sykehus på trappene, står vi i fare for å miste jordmorstyrte fødeavdelinger. Frykten for fremtiden er størst blant jordmødrene ved ABC.

 

Hvordan mors livsstil påvirker et ufødt barn kan være utfordrende å forske på. Nå gjør ny metode det lettere å finne risikofaktorer under svangerskapet.

Å legge kabalen for å dekke vakter er hardt arbeid. Seksjonsleder Ellen Johannessen Nesje forteller at de har gått mange runder før beslutningen om å teste ut sykepleier på Obsposten på Ullevål ble tatt.

De kan se tilbake på en 40 år lang historie. Ullevålteams jubileumsfeiring var en hyllest til - og respekt for - alle de som strever i livene sine.

Tospannsmodellen er en ny veiledningsmodell i første føde og barselpraksis for jordmorstudenter. – Vi håper å kunne bidra til at jordmorskolen kan ta inn flere studenter, sier Hanne Knutsen som er leder for pilotprosjekt ved OUS.

 

Helsepersonell i Ukraina har sendt brev med informasjon.

Jordmor og forsker Randi Liset har sett nærmere på hvordan det blå lyset påvirker melatoninutskillelsen hos gravide. Studien er unik og den første som har undersøkt gravide som gruppe.

I tillegg til samtaler og veiledning rundt svangerskapsavbrudd, omfatter tjenesten til Amathea også prevensjonsveiledning, prevensjonsinnsetting, gratis graviditetstest, fødselsforberedende kurs og mor-barn grupper for de som blir alene med omsorgen for barn. 

Lønnsundersøkelsen 2021 er åpnet. Svar på undersøkelsen ved å logge inn på Min side.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.