Nyhetsarkiv

ABC ved Oslo Universitetssykehus fyller 25 år. Meld deg på jubileumsseminar 24. og 25. november. Påmelding til jubileumsseminaret har åpnet.

Mandag formiddag var leder Lena Henriksen og 1. nestleder Eline Skirnisdottir Vik på Stortinget for å gi innspill til statsbudsjettet. Her kan du lese høringsinnspillene fra Den norske jordmorforening.

6. oktober la finansminister Trygve Slagsvold Vedum frem nasjonalbudsjettet og et forslag til Stortinget om statsbudsjett for 2023. Her er Den norske jordmorforenings reaksjoner på statsbudsjettet.

Under Den norske jordmorforening sitt 48. landsmøte i Sola 22.-23. september ble det valgt ny politisk ledelse i Dnj.

Alina Liepinaitienė forteller at hun kom til den nordiske jordmorkongressen sammen med tre jordmorstudenter som hun er veileder for. Alina jobber ved jordmorutdanningen i Kaunas i Litauen, og fra september er hun også PhD-kandidat.

– Psykisk helse hos gravide og nybakte mødre befinner seg i et skjæringspunkt av mange fag, som fører til at ingen tar ansvar, sier professor Malin Eberhard-Gran.

 

Hva kan vi lære av drukningstragedien i Tromsø? Jordmor Helena Roos var blant foredragsholderne da konferanse om integrering, flyktningehelse og kommunale tjenester ble avholdt i april.

Dnjs valgkomite har nå levert inn sin endelige innstilling på ledertrioen til Den norske jordmorforening, Faglig etisk utvalg (Feu) og desisorer.

Bli bedre kjent med kandidatene

Dnjs valgkomite har talt, og innstiller Lena Henriksen (49) som ny leder av Den norske jordmorforening. Nå blir det opp til landsmøte i september å avgjøre om hun får tilliten. Lena selv er klar for oppgaven.

Line Elise Sloper-Svanevik er kvinnen bak det fødselsforberedende kurset «Positiv Fødsel» som har blitt populært blant mange gravide i Norge. I fjor høst debuterte hun også som forfatter med boka «Positiv fødsel – en føderevolusjon».

-- Det økonomiske resultatet gir en lønnsvekst over frontfagets anslag, sier forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo kommune Erik Graff.

Enighet med KS i meklingen i kommunal sektor.

Akademikerne har plassfratredelse i KS-området, som det er varslet et nulluttak i første omgang.

 Dersom meklingen ikke fører til enighet mellom Akademikerne og Oslo kommune, tas 147 medlemmer ut i streik. Det vil trolig ramme bygging av ny legevakt, byggesaksbehandling og skolene.

Uklare roller følger i kjølvannet av Helsedirektoratets innføring av tidlig ultralyd for alle.

For gravide kvinner har tidlig ultralyd vært etterspurt i årevis. Som Som ultralydjordmor var jeg derfor en av mange som jublet da det ble bestemt at alle gravide kvinner i Norge skal tilbys en tidlig ultralydundersøkelse. 

Stavanger Universitetssykehus implementerte i fjor høst en ny rutine for håndtering av svangerskap etter termin. Den nye rutinen er en del av et forbedringsprosjekt ved fødeavdelingene i Helse Vest.

 

Nordlandssykehuset i Bodø kan nå skilte med to gründere innen kvinnehelse. Jordmor Hege Hansen og klinikkoverlege ved kvinneklinikken, Stine Andreasen, ønsker å gjøre opplevelsen av induksjon bedre for kvinnene.

Globalt rapporteres det om utfordringer relatert til svangerskaps-, fødsels- og barselomsorgen under covid-19-pandemien.

13.00-14.00 25. februar 2024

Litteraturhuset

11.00 13. mars - 15.00 14. mars 2024

Sanner Hotell, Gran

11.00 10. april - 15.00 11. april 2024

Sanner Hotell, Gran

10.00 24. april - 12.30 26. april 2024

Quality Hotel River Station, Drammen

9.00 19. september - 16.00 20. september 2024
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.