Nyhetsarkiv

I samarbeid med OUS kan vi tilby våre medlemmer digitale forelesninger om NIPT.

Stortingsvalget er rett rundt hjørnet. Tidsskrift for jordmødre har spurt de ulike stortingspartiene om deres politikk på en del sentrale områder for jordmødre. 

Lønnskalkulatoren er tilgjengelig på mine sider og du vil finne både gjennomsnitt og medianlønn.

Naturlig utvikling gjennom livet, reproduksjon og sykdom samt sosial status vil kontinuerlig påvirke seksualiteten

I dag har statsbudsjettet 2021 blitt lagt frem.

Den norske jordmorforening er fornøyd med at regjeringen foreslår å øke øremerkede midler til jordmorårsverk i helsetjeneste- og skolehelsetjenesten fra 40 til 60 mill. kr i 2021. Dette viser at vi har blitt hørt og at politisk arbeid nytter!

Det er ikke bare mor som rammes av fødselsdepresjoner. Par som har problemer i forholdet, er ekstra utsatt for at det kan smitte over på far.

Historien om assistert befruktning byr på alt fra hektisk svingdør-behandling, til høflig anmodning om at mannlige medisinstudenter skal yte sitt bidrag til barnløse etter endt forelesning.

Hensikten med prosjektet «Prevention and treatment of pelvic floor dysfunctions in Central Gondar zone, Northwest Ethiopia» er å øke kunnskapen og fokusere på bevisstgjøring rundt forebyggende arbeid for å begrense PFD under svangerskap og fødsel.

Jordmødrene som jobber med Dina chatbot har fått unik erfaring med å ha dialog med gravide på en ny måte.

Barselpoliklinikken ved Telemark sykehus avdeling Skien har merket stor pågang under korona. De har nå økt tilbudet til fem dager i uken, og jordmødrene kan fortelle om fulle dager med ammeveiledning for å dekke behovet.

Digitale samtaler med gravide og engstelse blant fødende for om de må føde alene uten ledsager, er noen av utfordringene jordmødre står ovenfor under pandemien. To jordmødre deler koronaerfaringer og status med Tidsskriftet.

 

Er jordmoryrket et unaturlig yrkesvalg for menn? – I Norge anno-2021 tror jeg vi har kommet så langt at de fleste ikke tenker så mye over det, sier jordmor Christer Holst.

Eva Rose er Norges mest kjente fødselsfotograf. Nå skal hun reise verden rundt for å dokumentere livets start – der de er best på det.

 

Erfaringer fra møter med gravide som strever med mat og kropp, danner grunnlaget for Bente Sommerfeldts doktorgrad – «Mammakroppene».

Den norske jordmorforening inngikk 28. juni tariffavtale med hovedorganisasjonen VIRKE. Dette betyr at våre medlemmer som jobber i Amathea nå har tariffavtale.

Ukoms vurdering er at jordmor kan utgjøre en viktig støtte for kvinner som nylig er kommet til landet.

Den norske jordmorforening har gjennomført en spørreundersøkelse om psykisk helse blant kommunejordmødrene

Dette semesteret uteksamineres det 59 jordmorstudenter fra HVL, UiS og UiT.

Etter tøffe forhandlinger kom Akademikerne til enighet med KS i kommunesektoren og Oslo kommune i meklingene som hadde frist natt til 27 mai. Den samlede rammen for kommuneoppgjøret landet på 2,82 prosent og 2,8 prosent i Oslo kommune.

Den norske jordmorforening mener Gjør kloke valg er en viktig kampanje som setter søkelyset på hvilke helsetjenester som skal tilbys.

13.00-14.00 25. februar 2024

Litteraturhuset

11.00 13. mars - 15.00 14. mars 2024

Sanner Hotell, Gran

11.00 10. april - 15.00 11. april 2024

Sanner Hotell, Gran

10.00 24. april - 12.30 26. april 2024

Quality Hotel River Station, Drammen

9.00 19. september - 16.00 20. september 2024
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.