Nyhetsarkiv

Hensikten med prosjektet «Prevention and treatment of pelvic floor dysfunctions in Central Gondar zone, Northwest Ethiopia» er å øke kunnskapen og fokusere på bevisstgjøring rundt forebyggende arbeid for å begrense PFD under svangerskap og fødsel.

Jordmødrene som jobber med Dina chatbot har fått unik erfaring med å ha dialog med gravide på en ny måte.

Barselpoliklinikken ved Telemark sykehus avdeling Skien har merket stor pågang under korona. De har nå økt tilbudet til fem dager i uken, og jordmødrene kan fortelle om fulle dager med ammeveiledning for å dekke behovet.

Digitale samtaler med gravide og engstelse blant fødende for om de må føde alene uten ledsager, er noen av utfordringene jordmødre står ovenfor under pandemien. To jordmødre deler koronaerfaringer og status med Tidsskriftet.

 

Er jordmoryrket et unaturlig yrkesvalg for menn? – I Norge anno-2021 tror jeg vi har kommet så langt at de fleste ikke tenker så mye over det, sier jordmor Christer Holst.

Eva Rose er Norges mest kjente fødselsfotograf. Nå skal hun reise verden rundt for å dokumentere livets start – der de er best på det.

 

Erfaringer fra møter med gravide som strever med mat og kropp, danner grunnlaget for Bente Sommerfeldts doktorgrad – «Mammakroppene».

Den norske jordmorforening inngikk 28. juni tariffavtale med hovedorganisasjonen VIRKE. Dette betyr at våre medlemmer som jobber i Amathea nå har tariffavtale.

Ukoms vurdering er at jordmor kan utgjøre en viktig støtte for kvinner som nylig er kommet til landet.

Den norske jordmorforening har gjennomført en spørreundersøkelse om psykisk helse blant kommunejordmødrene

Dette semesteret uteksamineres det 59 jordmorstudenter fra HVL, UiS og UiT.

Etter tøffe forhandlinger kom Akademikerne til enighet med KS i kommunesektoren og Oslo kommune i meklingene som hadde frist natt til 27 mai. Den samlede rammen for kommuneoppgjøret landet på 2,82 prosent og 2,8 prosent i Oslo kommune.

Den norske jordmorforening mener Gjør kloke valg er en viktig kampanje som setter søkelyset på hvilke helsetjenester som skal tilbys.

Faglig etisk utvalg konstaterer at abortloven igjen har fått stor oppmerksomhet og diskuterer betydningen av den.

I anledning den internasjonale jordmordagen sendte Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen en hilsen til alle landets jordmødre. – Jordmødre har en av verdens viktigste jobber.

Jordmorforeningen og Afghanistankomiteen ønsker velkommen til åpent møte på Litteraturhuset for å markere den internasjonale jordmordagen! Møt Feroza Mushtari, leder av Afghan Midwives Association (AMA) og en av de fremste forkjempere for mødrehelse i landet, som besøker Norge i anledning dagen.

 I dag er det den internasjonale jordmordagen, en dag vi setter fokus på den viktige rollen jordmødre har.

Det siste året har vi blitt kjent med seks jordmødre på Instagram gjennom serien «følg en jordmor». I anledning jordmordagen blir vi enda bedre kjente med jordmødrene.

Akademikerne brøt forhandlingene i kommunesektoren og Oslo kommune fredag 30. april. Også Unio, YS og LO brøt. Oppgjørene går nå til mekling med frist ved midnatt 26. mai.

De siste årene har vi opplevd frontfaget som en tvangstrøye i oppgjørene. Lønnsforhandlingene må sørge for at ikke høyt utdannede går til privat sektor, sier leder i Akademikerne kommune, Tonje Leborg.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.