Medlemskontingenten dekker tilgang til alle foreningens medlemsfordeler.

Medlemskontingenten fastsettes av landsmøtet. Kontingenten ble sist regulert av landsmøtet i 2015.

Medlemmer som ikke har betalt kontingent, kan ikke påberope seg medlemsrettigheter.

Den norske jordmorforening benytter i hovedsak Avtalegiro for innkreving av kontingent. Fagforeningskontingenten er en fradragsberettiget post i skatteligningen. (Se under.)

Årskontingent for medlemskap i Den norske jordmorforening i 2018:

Arbeidsinntekt over 50%

Ordinær kontingent

Arbeidsinntekt under 50% (fra 49% og nedover)

Redusert kontingent

Første år etter endt utdanning

Pensjonister

Ikke yrkesaktive

Studenter

Innbetaling

Den norske jordmorforening benytter AvtaleGiro for innbetaling av medlemskontingenten, med automatisk kontingenttrekk fra konto hver måned (550,- per trekk for yrkesaktive medlemmer med stillingsprosent 50% eller mer. For medlemmer i 49% stilling eller mindre 340.- pr måned).

Dersom du ikke ønsker AvtaleGiro, mottar du faktura på medlemskap to ganger i året (januar/juli) med halvårlig kontingentinnbetaling (3300,- for yrkesaktive medlemmer med stillingsprosent 50% eller mer).

Skattefradrag

Hvem kan kreve fradrag for fagforeningskontingent og hvor mye kan jeg kreve fradrag for?

I inntektsåret 2018 er inntil kr 3850 av medlemskontingenten fradragsberettiget.

Bare de som er i lønnet arbeid har rett til fradrag. Se lov om skatt av formue og inntekt (skatteloven) §6-20.

Dersom vi har fødsels- og personnummeret ditt, vil vi automatisk gi beskjed til skattemyndighetene om hva du har innbetalt i løpet av året.

Dersom fagforeningskontingenten din ikke tas med i ligningen automatisk, kan du ta kontakt med sekretariatet for å gi oss fødsels- og personnummeret ditt.

Byttet bankkonto?

Dersom du betaler kontingenten din via AvtaleGiro og har byttet bank, må du samtidig huske å endre konto for avtalegiro. Den norske jordmorforening kan ikke videreføre denne avtalen for deg.

Ved endring av konto eller bank må du selv si opp AvtaleGiro-avtalen i din tidligere bank, og tegne ny avtale på din nye bankkonto. Dette kan du ordne selv i nettbanken, du trenger da vårt kontonummer og ditt personlige KID-nummer som du får opplyst fra Dnj sekretariat.

Månedlig beløpsgrense må være stor nok til å dekke beløpet du faktisk skal betale. Det er derfor anbefalt at maks beløpsgrense setter noe høyere for å ta høyde for fremtidige justeringer.

Ta kontakt med Nina Bjerke Nilsen nina@jordmorforeningen.no dersom du trenger hjelp til å ordne dette. Vi kan sende eget skjema for tegning av AvtaleGiro.

8.30 27. mai - 15.00 28. mai 2019

Scandic Ishavshotel, Tromsø

9.00 31. oktober - 16.00 1. november 2019

Thon Hotel Vika Atrium

9.00 7. november - 17.00 8. november 2019

Kristiansand

9.00 29. november - 15.00 30. november 2019

Malmø

Nytt stipendiatprosjekt om intermitterende auskultasjon er lyst ut med søknadsfrist 26. mai. Det er en treårig stilling på full tid, kan også tas over fire år i 75%. PhD stipendiat til prosjekt om fosterovervåking, KVI Nasjonal kompetansetjeneste for kvinnehelse, Oslo universitetssykehus HF.