Utdannet i utlandet?

Er du utdannet som jordmor i utlandet og ønsker du autorisasjon som jordmor i Norge?

Autorisasjonnummer i Norge gis etter følgende retningslinjer:

- Jordmødre fra de skandinaviske landene gis autorisasjon i tråd med Nordisk overenskomst om gjensidig godkjenning av kompetanse.

- Norge har forpliktet seg til å følge EØS-direktivenes krav om fri flyt av kvalifisert arbeidskraft mellom landene. EØS-direktivene gir rammer for minstekrav til autorisasjon som jordmor innen EØS, og dokumentert kompetanse innen rammene gir rett til autorisasjon som jordmor i Norge. Autorisasjon gis etter søknad til Helsedirektoratet, vedlagt godkjente eksamensvitnemål og attester.

- Jordmødre fra land utenfor EØS-området må søke om autorisasjon som jordmor til Helsedirektoratet. Forutsetning for autorisasjon er dokumentasjon av utdanning på tilsvarende nivå som den norske. Helsedirektoratet vil gi den enkelte søker informasjon om videre framdrift dersom det kreves tilleggsutdanning for å oppnå autorisasjon.

Autorisasjon og spesialistgodkjenning til helsepersonell

Helsedirektoratet gir autorisasjon og lisens til helsepersonell. Alle henvendelser om søknad osv. rettes dit. Autorisasjonsordningen er regulert i helsepersonelloven kap. 9 og 10. Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAK) ble innlemmet i Helsedirektoratet 1. januar 2016.

På nettsidene til Helsedirektoratet kan du lese mer om autorisasjon og spesialistutdanning

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.