Nyhetsarkiv

I september er det i Bodø det skjer. Vi ønsker velkommen til Jordmorforeningens 49. ordinære landsmøte og til Jordmordagene 2024!

Akademikerne har tatt en prinsipiell kamp for våre medlemmer.

Fra 2. mai får alle gravide tilbud om gratis kikhostevaksine i uke 24 av svangerskapet. Den vil beskytte barnet frem til det kan få vaksine selv når det er tre måneder.

Vi gleder oss til den internasjonale jordmordagen 5. mai! I år fortsetter vi samarbeidet med FOKUS og partnerne ISDM/OSAR. Sammen har vi som mål å senke mødredødeligheten i Guatemala.

Mandag 11. mars åpnet FNs 68. kvinnekommisjon i New York, som er det største globale forumet for likestilling og kvinners rettigheter.

Les Lena Henriksen, leder i Jordmorforeningen, sin kronikk i anledning kvinnedagen 8. mars.

Den 4. mars kom endelig de nye retningslinjene og det er første gang Helsedirektoratet gir ut en samlet faglig retningslinje for fødselsomsorgen.

Jordmorforeningen var til stede da helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol la frem Nasjonal helse- og samhandlingsplan 1. mars.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol holdt Sykehustalen 2024 ved de nye Glassblokkene i Bergen 16. januar.

På et ekstraordinært styremøte 9. januar, behandlet styret i Helse Nord hvorvidt forslaget til ny sykehusstruktur skulle sendes ut på høring.

Jordmorforeningens innloggingsportal for medlemmer, Min side, har fått nytt utseende. Medlemmer må tilbakestille passord for å få tilgang til den nye portalen.

Torsdag 14. desember presenterte regjeringens Abortutvalg sin utredning, og Jordmorforeningen var til stede under fremleggelsen. Her kan du lese de viktigste forslagene oppsummert.

9.-10. november braket det løs på Thon Hotell Storo i Oslo, hvor nærmere 300 jordmødre fra hele landet var samlet for årets høydepunkt: Jordmordagene 2023.

Les Lena Henriksen, leder i Jordmorforeningen, sin kronikk i anledning likelønnsdagen.

Nasjonal faglig retningslinje (2009) og læringsnotat (2015) om gruppe-B streptokokker hos gravide og fødende, er ikke lenger gjeldende.

Enkelte kommuner forhandlet sitt mellomoppgjør i juni, imens hovedtyngden av forhandlingene foregår nå i høysesongen september-oktober.

Hvert år samles politikere, organisasjoner og næringsliv i Arendal, til det som ofte beskrives som Norges største demokratiske dansegulv – Arendalsuka. Jordmorforeningen var til stede for å sette kvinnehelse, fagkompetanse og trygge arbeidsvilkår på dagsorden.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.