Helsedirektoratet avskilter faglig retningslinje og læringsnotat

Nasjonal faglig retningslinje (2009) og læringsnotat (2015) om gruppe-B streptokokker hos gravide og fødende, er ikke lenger gjeldende.

Informasjonsbrev om avskilting av nasjonal faglig retningslinje og læringsnotat om gruppe-B streptokokker hos gravide og fødende

Helsedirektoratet informerer om at nasjonal faglig retningslinje (2009) og læringsnotat (2015) om gruppe B- streptokokker hos gravide og fødende nå er avskiltet. Disse er utdaterte og dersom de fortsatt skulle publiseres, ville det vært behov for revisjoner.

De fagmedisinske foreningene Norsk gynekologisk forening og Barnelegeforeningen har vært kontaktet og gitt innspill i vurderingen av om det er behov for revisjon av retningslinjen. Ifølge fagmiljøene er temaene dekket i andre produkter og prosedyrebeskrivelser.

Etter en samlet vurdering har Helsedirektoratet bestemt at retningslinjen og læringsnotatet avskiltes. Helsedirektoratet ber de regionale helseforetakene informere aktuelle avdelinger/klinikker og aktuelle fagmedisinske foreninger informere sine organisasjoner.

Vennlig hilsen

Torunn Janbu, avdelingsdirektør

Toril Kolås seniorrådgiver

Helsedirektoratet, avdeling spesialisthelsetjenester

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.