Stemningsrapport fra Jordmordagene 2023

9.-10. november braket det løs på Thon Hotell Storo i Oslo, hvor nærmere 300 jordmødre fra hele landet var samlet for årets høydepunkt: Jordmordagene 2023.

Operasanger Marius Roth åpnet konferansen med nydelig røst og glimt i øyet: «Jeg håper det er noen på jobb for å ta imot barn i Oslo i dag, siden dere er så mange her!»

Jordmordagene er en viktig møteplass for mange jordmødre og tiltrekker deltakere på tvers av fagforeninger og institusjoner. Hvert år samles vi for å lytte, dele kunnskap og erfaringer, få faglig påfyll og for å styrke profesjonssamholdet i yrkesgruppen vår. Vi er stolte av å kunne bidra til et sterkt faglig fellesskap for jordmorfaget i Norge.

 

 

Også i år kunne Jordmordagene skilte med et faglig sterkt program, med dyktige fagfolk som delte fra egne forskningsfunn og erfaringer: Om hjemmefødsler, kvinnehelse, tjenestetilbud i distriktene, faglige perspektiver på samtykke og praksis for induksjon, for å nevne et lite utvalg.

Pausene ble flittig benyttet til standbesøk, hvor utstillere viste fram et mangfold av nye produkter og teknisk utstyr knyttet til svangerskap, fødsel og barseltid – ment til bruk av både jordmødre og gravide. Jordmorforeningens forsikringspartner, Gjensidige, stilte med egen jordmor-quiz for anledningen og delte ut premier til heldige vinnere.

 

 

Takk for to flotte dager med faglig inspirasjon og engasjement! Vi håper at alle deltakere, utstillere og foredragsholdere tar med seg nyttige erfaringer hjem og deler videre med eget fagmiljø.

Vi sees på Jordmordagene i 2024 – 21.-22. september i Bodø!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.