Lønnsforhandlingene i kommunal sektor er i gang!

Enkelte kommuner forhandlet sitt mellomoppgjør i juni, imens hovedtyngden av forhandlingene foregår nå i høysesongen september-oktober.

Jordmorforeningens mål er at flest mulig jordmødre skal komme over kr 700 000 i grunnlønn i årets oppgjør.

Sentralt vet vi om jordmødre i distriktskommuner som hadde kr 730 000 i grunnlønn i 2022. Ved rekruttering i noen kommuner har arbeidsgiver måttet strekke seg til kr 755 000 i 2023.

Vi opplever at når stillingskoden jordmor sammenlignes med riktig utdanningsnivå, altså masternivå, går lønnsnivået opp. Ettersom det er knapphet på vår arbeidskraft, tilsier konkurransesituasjonen at lønnsnivået skal opp.

Erfaringene lokalt er at Dnj i stor grad gjør bedre oppgjør enn mange andre akademikergrupper. Det skyldes ikke bare at jordmortjenesten er lovpålagt i kommunene, men også at vår kompetanse er svært ettertraktet.

Prisveksten (KPI) steg hele 7% fra januar 2022 til januar 2023. Dette tilsier at lønnskravene blir høyere i år enn tidligere for å sikre reallønnsvekst.

I tillegg vet vi at ansatte i kommunene som har sentrale forhandlinger, fikk en økonomisk ramme på 5,4% i 2023.

Vi er godt fornøyde med resultatene så langt, og vil gjøre vårt beste for at våre lokale tillitsvalgte når fram med sine krav.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.