Ny tillitsvalgt sikret godt lønnsoppgjør - Lønnsoppgjør 2021 ved OUS

Tonje Stray Høyland er ny tillitsvalgt ved Oslo Universitetssykehus og har sikret et godt lønnsoppgjør.

 

 Ville utjevne forskjeller

Tonje Stray Høyland gikk til valg som ny tillitsvalgt ved OUS på å utjevne forskjeller og å løfte jordmødre med lang erfaring. «Det har vært store forskjeller mellom ansatte med samme ansiennitet, og forskjellene har bare blitt større og større» forteller hun.

Tonje Stray Høyland

 

Årets lønnsoppgjør ved OUS endte på 2,82 % og det ble forhandlet frem to nye minstelønnstrinn på 16 og 20 år. I år har oppmerksomheten vært rettet mot å få opp lønnen til jordmødre med lang ansiennitet. Lønnsøkningen er fra 1. april 2021, og fremover vil alle jordmødre med 16- og 20 års erfaring automatisk bli oppjustert.

 

Fått takkemeldinger fra flere

«Det har vært et bra lønnsoppgjør og jeg har fått takkemeldinger fra flere» forteller Stray Høyland. «Til neste år er vi i en mye bedre posisjon enn vi er i år, med jevnere lønnsmasse. Årets fremforhandlede lønn trer i kraft fra 1. april, og det vil si at vi får lite overheng til neste lønnsoppgjør».

 

Årets oppgjør er det første for tillitsvalgt Stray Høyland, som startet 1. februar. «Det har vært en bratt læringskurve, men jeg har fått mye god hjelp. Spesielt vil jeg trekke frem forhandlingsleder Berit Grimsrud Syversen i Dnj og Gro Olavessen på HR OUS. De har vært tilgjengelige for alle mine spørsmål og gitt meg god støtte. I tillegg har jeg hatt en fin dialog med kollega Grethe Dalgrav som er plasstillitsvalgt på føde/barsel A, som har vært min samarbeidspartner gjennom forhandlingene».

 

 

Fornøyd forhandlingsleder

Berit Grimsrud Syversen, forhandlingsleder i Dnj, er enig med Stray Høyland om at det har vært et godt lønnsoppgjør. «Tonje og jeg har samarbeidet godt og vi er klare til å fortsette det gode samarbeidet neste år».

 

Berit Grimsrud Syversen

Grimsrud Syversen berømmer Stray Høyland for å være strategisk og ærlig, og at hun som ny tillitsvalgt inviterte partene til forsamtaler. «Hun gikk ydmykt til forhandlingsbordet med alle kortene på bordet og fortalte at hun var ny tillitsvalgt og forhandler. Jeg tror at dette bidro til en god felles forståelse og kommunikasjon under hele forhandlingen, og at arbeidsgiver og tillitsvalgt ville hjelpe hverandre gjennom felles interesse til et godt resultat» sier forhandlingsleder Grimsrud Syversen.

 

Stray Høyland ser veien videre for neste år «Vi har så vidt begynt og neste år sitter vi med gode kort. Vi har nå jevnere lønnsmasse og skal strekke oss langt for at jordmødre skal få lønnen de fortjener».

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.