Mye bra for jordmødrene i Sykehustalen 2022

Helseminister Ingvild Kjerkol holdt sin første sykehustale fra UNN i Tromsø og Den norske jordmorforening er positiv til hva Kjerkol presenterer.

Bilde: Politisk leder i Den norske jordmorforening Kari Aarø.

1,5 milliarder kroner skal bevilges til sykehusene for å håndtere pandemien. I tillegg vil det regjeringen bevilge 39 millioner kroner til å etablere 200 nye utdanningsstillinger for spesialsykepleiere.

- Vi er glade for at det skal bevilges penger til sykehusene, sier Kari Aarø, politisk leder i Dnj. Sykehuskapasiteten og jordmortjenesten er presset og flere utdanningsstillinger har vi ønsket lenge.

Kompetansehevende tiltak nok for å beholde jordmødre?

Den norske jordmorforening er også glad for at Helseministeren ber sykehusene styrke arbeidet med kompetansehevende tiltak og opplæringsprogrammer for flere personellgrupper.

- Den norske jordmorforening får stadig tilbakemelding om fra jordmødre over hele landet at de ønsker å delta på flere kurs, fagdager og lignende, så slike tiltak er bra for jordmødrene!

Helseminister Ingvild Kjerkol vil utdanne, rekruttere og beholde flere i sykehusene, men Den norske jordmorforening savner konkrete planer fra helseministeren på hvordan regjeringen skal beholde flere jordmødre i sykehusene.

- Vi har store forventninger til det arbeidet helsepersonell kommisjonen skal i gang med, samtidig må det settes inn strakstiltak for å beholde de jordmødrene vi har. Helseforetakene må ta på alvor det oppdraget de nå har fått fra Helsemininsteren.

Den norske jordmorforening vil følge opp hvordan regjeringen skal utdanne, rekruttere og beholde flere jordmødre i sykehusene.

 

Vår felles helsetjeneste

Den norske jordmorforening er også positiv til Kjerkols begrep «vår felles helsetjeneste». Vår felles helsetjeneste er ikke bare pasientenes helsetjeneste, det er også fagfolkenes helsetjeneste og arbeidssted. I kommende periode skal vi satse på alle dere fagfolkene  

- Spesielt er det bra at fokuset nå også rettes mot de ansatte. Jeg er optimistisk og ser frem til å se resultater av det som blir lovet, sier Aarø.

 

Les hele Sykehustalen 2022 her:
https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/sykehustalen-2022/id2895158/

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.