Brudd i forhandlingene med KS og Oslo kommune

- Det har vært krevende forhandlinger og KS har vist liten vilje til å komme oss i møte, sier leder i Akademikerne kommune, Tonje Leborg.

Akademikerne brøt forhandlingene i kommunesektoren natt til onsdag 1. mai, omkring fire timer etter fristen ved midnatt.

Majoriteten av Akademikernes medlemmer i kommunesektoren, rundt 22 000 medlemmer, forhandler sin lønn kollektivt og lokalt i kommunene etter det sentrale oppgjøret. Akademikerne forhandler lønn sentralt for omkring 6000 lektorer.

- Vi har krevd et godt økonomisk oppgjør og lokal lønnsdannelse for våre lektorer. Tilbudet fra KS var rett og slett ikke godt nok for våre medlemmer, sier Leborg.

- Kommune-Norge er helt avhengig av høyt utdannede for å levere gode og sikre tjenester som vi som innbyggere forventer.

Men mange kommuner sliter med å rekruttere blant annet jordmødre, leger, psykologer, ingeniører og lærere.

- Kommunene må være konkurransedyktige på lønn og bruke lønn som virkemiddel for å rekruttere og beholde høyt utdannede.

Også i Oslo kommune var bruddet i forhandlingene et faktum like før fristen klokken 24.00 1. mai.

- Det har vært en god tone og konstruktive forhandlinger med Oslo kommune. Dessverre kom vi ikke i havn med et resultat som alle partene kunne akseptere, sier Julius Okkenhaug, som ledet forhandlingene for Akademikerne i Oslo kommune.

Siden årets oppgjør er et hovedoppgjør, forhandles også hele tariffavtalen.

Akademikerne krevde reallønnsvekst og en endring av lønnssystemet for medlemmene i Oslo som sikrer dem lokale, kollektive forhandlinger.

Oslo er den eneste arbeidsgiveren i offentlig sektor som ikke har modernisert sitt lønnssystem for Akademikernes medlemmer.

- Nå håper vi at meklingen kan gi oss en løsning, avslutter Okkenhaug.

Både oppgjøret i KS og oppgjøret i Oslo kommune går nå til mekling med frist den 23. mai klokken 24.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.