Klare for 8.mars!

Den norske jordmorforening oppfordrer alle som har mulighet til å delta under 8.mars markeringen i morgen. Vi er synlige flere steder i landet og vi er med på å sette fødsel- og barselomsorg, jordmorbehov og kvinnehelse på dagsorden.

Den norske jordmorforening i Hordaland har flere år på rad engasjert seg og hatt paroler om barselomsorgen 8.mars. I år har de fått inn følgende paroler:

• Forsvarlig fødsel- og barselomsorg i hele landet!
  • Kvinnehelse=barnehelse=folkehelse

I tillegg er det flere andre steder i landet at 8.mars toget setter fødsel og barselomsorgen på dagsorden.

• Oslo: Forsvarlig fødsel- og barselomsorg i hele landet!
  • Stavanger: Siste varsel - styrk barsel!
  • Trondheim: Flere jordmødre NÅ!
  • Tromsø: Kvinner krever bedre helse- og barseltilbud!
  • Drammen: Siste varsel - bedre barsel!
8.30 27. mai - 15.00 28. mai 2019

Scandic Ishavshotel, Tromsø

9.00 31. oktober - 16.00 1. november 2019

Thon Hotel Vika Atrium

9.00 7. november - 17.00 8. november 2019

Kristiansand

9.00 29. november - 15.00 30. november 2019

Malmø

Nytt stipendiatprosjekt om intermitterende auskultasjon er lyst ut med søknadsfrist 26. mai. Det er en treårig stilling på full tid, kan også tas over fire år i 75%. PhD stipendiat til prosjekt om fosterovervåking, KVI Nasjonal kompetansetjeneste for kvinnehelse, Oslo universitetssykehus HF.