Barselomsorgen - en salderingspost!

– Barselkvinnene er blitt en salderingspost for å spare penger. Ingen vil egentlig ha dem – verken sykehusene eller kommunene, sier Kirsten Jørgensen, politisk leder i Den norske jordmorforening. 
– Mens sykehusene fortsetter å kutte liggedøgn, ser vi at kommunene mangler beredskap til å ta dem imot og gi forsvarlig oppfølging av mor og barn. Jeg frykter at vi kan komme til å se økt spedbarnsdødelighet, sier Jørgensen, som mener det kvinnene trenger, er en individualisert barselomsorg.

- Vi vil rose de politikerne som tar saken på alvor og spesielt Kjersti Toppe som så tydelig står på for barselomsorgen! 
Vi vil presisere at vi setter pris på at Helse- og omsorgsdepartementet tar bekymringen fra Den norske jordmorforening på alvor. Men departementet har et uklart bilde av virkeligheten. At det har blitt betydelig flere antall jordmorstillinger stemmer ikke med den virkeligheten vi får beskrevet fra jordmødrene ute i kommunene. Dersom vi skal få etablert en forsvarlig kommunejordmortjeneste så må det øremerkes midler. Og da holder det ikke med 20 millioner. Vi trenger minst 700 jordmorsårsverk i kommunen i fremtiden. 
Helse-og omsorgsdepartementet hevder at barselomsorgen ikke bygges ned. Jo, den gjør faktisk det når sykehusene kutter liggetiden og det ikke er etablert et forsvarlig tilbud for å ta vare på kvinner og barn i barseltiden.
Vi mener at det skal være en individuell og differensiert barselomsorg - der kvinnene har mulighet til å kunne velge om de vil reise hjem. Dersom de velger tidlig hjemreise må det være jordmorressurser til å ta i mot de når de kommer hjem. Vi mener at det i fremtiden må legges opp til et døgnkontinuerlig tilbud, helger og helligdager inkludert, sier Kirsten Jørgensen, politisk leder i Den norske jordmorforening.

Kortere liggetid etter fødsel: Fagfolk frykter alvorlig sykdom og spedbarnsdød. Dagsavisen 19.feb 2018

– En katastrofe for mor og barn. Dagsavisen 19.feb 2018

9.00 17. oktober - 17.00 21. oktober 2018

Bad Wildbad, Germany

8.30-17.50 22. oktober 2018

Radisson Blu Scandinavia Hotel

9.00 21. januar - 16.00 22. januar 2019

Soria Moria, Oslo

8.00 29. april 2019 - 18.00 1. august 2018

University of Iceland, Reykjavík, School of Health Sciences

9.00 2. mai - 16.00 4. mai 2019

Reykjavik Iceland

Ledige stillinger

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.