Nyhetsarkiv

Linn G Pedersen  slutter i Dnj fra 1 mai. Styret takker henne for en flott innsats og engasjement for jordmødre og Den norske jordmorforening. Vi ønsker henne lykke til med nye utfordringer.

Åge Walle ansettes i midlertidig engasjement  fra 0104- 3006. 2016 som juridisk rådgiver og overtar som  forhandlingsleder når Linn slutter 1 mai.

Ida Engen er tilbake fra sin foreldrepermisjon 8 mars- velkommen tilbake!

Vi gratulerer med stiftelsen av Hålogaland lokallag i går, 29.februar, i Narvik. 

Utfordringen går til alle fylkesforeningene: i fjor delte en gjeng glade jordmødre ut over 7000 kondomer under to russetreff på Tryvann - til begeistring hos russen! 

Studie publisert i British Journal of Midwifery; "The power of shared philosophy: A study of midwives' perceptions of alternative birth care in Norway". Målet ved studien var å se nærmere på hvilke faktorer som gir best mulig helse for mor og barn gjennom svangerskap, fødsel og barseltid ved en alternativ fødselsklinikk i Norge.

Sex og samfunn anbefaler i sitt innspill til Barnevoldsutvalget blant annet styrking av jordmor- og helsesøstertjenesten, slik at det blir mulig å fange opp vold og omsorgssvikt i barne- og ungdomsårene.

Dnj –leder Kirsten Jørgensen var tydelig i gårsdagens høring om opptrappingsplanen for rusfeltet i Stortingets helse- og omsorgskomité; retningslinjene for gravide på legemiddelassistert rehabilitering (LAR) må revideres og langtidsvirkende prevensjon må være et krav for å kunne starte opp på LAR.

​Fra januar 2016 har jordmødre og helsesøstre nå utvidet rekvireringsrett for prevensjonsmidler.

Fra 1 april 2016 er minstegrensen for innmelding i KLP endret fra 14 timer pr.uke til 20% av full stilling. Denne endringen rammer også pensjonister som frem til 01.04.2016 har hatt anledning til å jobbe 167 timer per kvartal. 

Vi gleder oss over en ny professor i jordmorfag! Gratulerer til Mirjam Lukasse ved Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid, ved Høyskolen i Oslo og Akershus,  som har fått opprykk til professor i jordmorfag.

Fra 1 april .16 er minstegrensen for innmelding i KLP endret fra 14 timer pr.uke til 20% av full stilling.Nå kan flere stillinger hos samme eller forskjellige arbeidsgivere som er omfattet av pensjonsordningen, legges sammen for å oppfylle 20% kravet.

Bruk av ultralyd ved forventet normale fødsler vil utsette kvinner for unødvendig stress og kan skape tvil om egen fødeevne. En fødsel har sin egen rytme og kanskje bør vi tillate litt mer langsomhet når liv skal komme til.

Høyrelevant doktorgradsavhandling om vold under svangerskapet.

På den Internasjonale jordmordagen 5.mai inviterer vi alle jordmødre til å stille opp og løpe for livet i solidaritet med kvinner i Afghanistan.

I to dager har 14 ledere fra ulike helseforetak rundt om i landet vært samlet på Soria Moria i Oslo til lederseminar. Det var en aktiv forsamling og for vår leder, Kirsten Jørgensen, var det flott å få møte våre ledere, bli kjent med de og høre om hvilke utfordringer de står i.

Tilbys av BI, i både Oslo og Trondheim og gir 30 studiepoeng. Kursavgiften dekkes av Helsedirektoratet.

Den norske jordmorforeningen har innledet et samarbeid med Gynkreftforeningen. Et av tiltakene man ser på i felleskap er å promotere et lavterskeltilbud hvor jordmødre kan ta celleprøver på helsestasjonene rundt i landet.

The Lancet har publiserte sin globale rapport på dødfødsler, den viser at det i verden er 2.6 mill dødfødsler per år. Norge havner på 8.plass, mens Pakistan ligger nederst på 185.plass. 

En opplæring i forebyggende internettbasert program for gravide og barselkvinner (Mamma Mia) – kursrekke med oppstart 29. februar.

Helseminister Bent Høie varsler videre satsing på kreftbehandling og psykiatri og rus i sykehustalen han holdt i dag. Fødetilbudet nevnte han ikke.

Byregjeringa setter derfor fart på det forebyggende og helsefremmende arbeidet. Samtidig styrker vi hjemmetjenesten for at flere eldre kan bo hjemme lenger, sier Inga Marte Thorkildsen som er byråd for eldre, helse og sosiale tjenester.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.