Viktig om lønnsoppgjøret 2019 – forsinket utbetaling i Spekter område 10

SAN og medlemsforeningene har kommet i mål i nesten alle helseforetakene i område 10 i årets lønnsforhandlinger. Unntaket er Helse Bergen, Oslo universitetssykehus og Helse Møre og Romsdal der forhandlingene endte med brudd for NITO. Dnj er en del av SAN sammen med NITO og farmaceutene og selv om vi har lokale forhandlinger henger dette sammen.

På grunn av forhandlingssystemet i Spekter, blir ikke lønnsoppgjøret for deg og dine kollegaer effektuert før SAN og Spekter har funnet en løsning.

Dette betyr i praksis at din eventuelle lønnsøkning blir etterbetalt på et senere tidspunkt enn det som opprinnelig var planlagt. Det betyr også at alle variable tillegg (kvelds-, natt-, overtid-, etc.) blir betalt ut basert på «gammel lønn» frem til ny lønn er effektuert. Det er ikke vanlig å etterregulere variable tillegg i lønnsoppgjør.

 

Mekling – mulig streik

SAN og Spekter har fått meklingsdato 23. september, med frist for å komme til enighet midnatt natt til 24. september.

 

Når en forhandling ender med brudd og mekling, er det alltid en fare for at partene ikke blir enige, og at det blir en streik.

Som forberedelse til meklingen foretar SAN ordinær konfliktplanlegging. Det betyr blant annet en vurdering av hvilke helseforetak som eventuelt vil bli tatt ut i streik. Ved en eventuell konflikt vil det også bli markeringer på helseforetak som ikke tas ut i streik. Alle medlemmer som blir tatt ut i streik får direkte beskjed om at de skal streike.

 

Hold deg orientert

Både hos Dnj og san.no vil det bli oppdatert under meklingen – og under en eventuell streik. Følg med her for å holde deg oppdatert om hva som skjer videre.

 

Ved spørsmål ta kontakt med berit@jordmorforeningen.no eller ida@jordmorforeningen.no

9.00 2. juni - 15.30 3. juni 2022
8.00 13. juni - 16.00 14. juni 2022
16.00-17.00 15. juni 2022
9.00 22. september - 16.00 23. september 2022

Sola Strand Hotell

9.00 24. september - 16.00 25. september 2022
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.