Viktig om lønnsoppgjøret 2019 – forsinket utbetaling i Spekter område 10

SAN og medlemsforeningene har kommet i mål i nesten alle helseforetakene i område 10 i årets lønnsforhandlinger. Unntaket er Helse Bergen, Oslo universitetssykehus og Helse Møre og Romsdal der forhandlingene endte med brudd for NITO. Dnj er en del av SAN sammen med NITO og farmaceutene og selv om vi har lokale forhandlinger henger dette sammen.

På grunn av forhandlingssystemet i Spekter, blir ikke lønnsoppgjøret for deg og dine kollegaer effektuert før SAN og Spekter har funnet en løsning.

Dette betyr i praksis at din eventuelle lønnsøkning blir etterbetalt på et senere tidspunkt enn det som opprinnelig var planlagt. Det betyr også at alle variable tillegg (kvelds-, natt-, overtid-, etc.) blir betalt ut basert på «gammel lønn» frem til ny lønn er effektuert. Det er ikke vanlig å etterregulere variable tillegg i lønnsoppgjør.

 

Mekling – mulig streik

SAN og Spekter har fått meklingsdato 23. september, med frist for å komme til enighet midnatt natt til 24. september.

 

Når en forhandling ender med brudd og mekling, er det alltid en fare for at partene ikke blir enige, og at det blir en streik.

Som forberedelse til meklingen foretar SAN ordinær konfliktplanlegging. Det betyr blant annet en vurdering av hvilke helseforetak som eventuelt vil bli tatt ut i streik. Ved en eventuell konflikt vil det også bli markeringer på helseforetak som ikke tas ut i streik. Alle medlemmer som blir tatt ut i streik får direkte beskjed om at de skal streike.

 

Hold deg orientert

Både hos Dnj og san.no vil det bli oppdatert under meklingen – og under en eventuell streik. Følg med her for å holde deg oppdatert om hva som skjer videre.

 

Ved spørsmål ta kontakt med berit@jordmorforeningen.no eller ida@jordmorforeningen.no

8.00 8. desember - 16.00 9. desember 2021
10.00 8. desember - 14.00 9. desember 2021
8.00-16.00 7. februar 2022
8.00 10. februar - 16.00 11. februar 2022
8.00 4. april - 16.00 5. april 2022

Ledige stillinger

Seksjonsleder - Avdeling for gynekologi og fødselshjelp, Fødeseksjon, Drammen sykehus

Vestre Viken er et av landets største helseforetak med ca. 9 400 medarbeidere og har ansvar for spesialisthelsetjenester til omlag 500 000 innbyggere i 22 kommuner.

Våre somatiske sykehus er i Bærum, Drammen, Kongsberg og på Ringerike (inkludert Hallingdal sjukestugu i Ål).Innen feltet psykisk helse og rus har vi ansvar for Blakstad sykehus i Asker, fem distriktspsykiatriske sentre og barne- og ungdomspsykiatri. Vi har egne klinikker for medisinsk diagnostikk, prehospitale tjenester og intern service samt en sentral stab. Sentraladministrasjonen ligger i Drammen.

I tillegg til utredning, behandling og oppfølging av pasienter, driver vi medisinsk forskning, utdanning av helsepersonell og opplæring av pasienter og pårørende.

Se mer på www.vestreviken.no. Søknadsfrist 16.12. Søk her

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.