- Vi kan ikke nøye oss med godt nok!

- Selv om helseministeren har rett i at vi har gode utfall og tall på fødselsomsorgen så mener vi at vi ikke kan nøye oss med godt nok. Vi må strebe etter å ha det beste! Det skal ikke være avgjørende om hvor du bor i landet på om du får en trygg og god oppfølging. Det kan ikke være slik at med en gang det må kuttes så er det fødselsomsorgen noe av det første det kuttes i, sa Kari Aarø i sin appell under demonstrasjonen foran Stortinget i dag.

Helseministeren på sin side lovet i sin appell at Bunadsgeriljaen og jordmødre blir lyttet til. - Folk skal kunne bo i hele landet, vi skal ha et desentralisert fødselstilbud, sa han. Lovnad om flere jordmødre og om at han deler målet om at alle kvinner skal føle seg trygge ytret han også. 

Kari Aarø fikk også en kort prat med helseministeren hvor hun minte han på at Den norske jordmorforening har bedt om et møte om følgetjenesten. Høie svarte at det blir et møte men at han at han tilbakemelding fra helseforetakene om status på følgetjenesten rundt i landet. 

 Bunadsgerilja-leder Anja Solvik holdt en tydelig saftig appell under dagens markering. - Vi har tålt for mye for lenge. Vi har født i veikanten, i busslomma, i baksetet, i gangen hjemme. 367 kvinner i året rekker aldri frem til føden. Dette er ikke et politisk spørsmål som kan overlates til helseforetakene!  Godt politiker-oppmøte, bred mediedekning og omtrent 200 bunadskledde demonstranter møtte opp under dagens markering som ble arrangert av Bunadsgeriljaen, Helsepartiet og Den Norske Jordmorforening. Bunadsgeriljaen har i løpet av 6 uker vokst til over 70 000 medlemmer på Facebook.

8.00 8. desember - 16.00 9. desember 2021
10.00 8. desember - 14.00 9. desember 2021
8.00-16.00 7. februar 2022
8.00 10. februar - 16.00 11. februar 2022
8.00 4. april - 16.00 5. april 2022

Ledige stillinger

Seksjonsleder - Avdeling for gynekologi og fødselshjelp, Fødeseksjon, Drammen sykehus

Vestre Viken er et av landets største helseforetak med ca. 9 400 medarbeidere og har ansvar for spesialisthelsetjenester til omlag 500 000 innbyggere i 22 kommuner.

Våre somatiske sykehus er i Bærum, Drammen, Kongsberg og på Ringerike (inkludert Hallingdal sjukestugu i Ål).Innen feltet psykisk helse og rus har vi ansvar for Blakstad sykehus i Asker, fem distriktspsykiatriske sentre og barne- og ungdomspsykiatri. Vi har egne klinikker for medisinsk diagnostikk, prehospitale tjenester og intern service samt en sentral stab. Sentraladministrasjonen ligger i Drammen.

I tillegg til utredning, behandling og oppfølging av pasienter, driver vi medisinsk forskning, utdanning av helsepersonell og opplæring av pasienter og pårørende.

Se mer på www.vestreviken.no. Søknadsfrist 16.12. Søk her

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.