Tallene for lønnskalkulatoren 2021 er klare!

Lønnskalkulatoren er tilgjengelig på mine sider og du vil finne både gjennomsnitt og medianlønn.

Lønnskalkulatoren kan brukes av medlemmene og vil kunne gjøre at de lettere vil kunne sammenligne gjennomsnittet og medianen med egen lønn. Statistikken er basert på lønnsundersøkelsen alle medlemmer fikk tilsendt i vinter. 

Dette er tredje året Den norske jordmorforening samler inn lønnstatistikk og det gjør at vi fremover vil kunne se hvordan jordmødres lønn utvikler seg årlig.

2020:
Gjennomsnittlig grunnlønn: 578 478 kr
Gjennomsnittlig grunnlønn median: 577 000 kr

2021:
Gjennomsnittlig grunnlønn: 610 726 kr
Gjennomsnittlig grunnlønn median: 608 000 kr

Lønnsstatistikken viser i gjennomsnitt grunnlønn en lønnsøkning fra 2020 til 2021 på 5,6 %. Dette gjelder på landsbasis. 

Berit Grimsrud Syversen, Forhandlingsleder i Den norske jordmorforening, er forteller at undersøkelsen er viktig for å kartlegge jordmødres gjennomsnittslønn. «Lønnskalkulatoren er et viktig verktøy både for oss ansatte, som skal kunne gi konkrete svar om hva jordmødrene tjener, både til medlemmer og til media, men det vil også bidra til at vi over tid kan presentere lønnsstatistikk for eksempel i et tiårsperspektiv» sier hun.

 

Også i år har Den norske jordmorforening også har regnet ut gjennomsnittet og medianlønn for kommunejordmødre i ulike fylker, og for jordmødre i ulike helseforetak.

 

Takk til alle medlemmer som har svart på undersøkelsen. Den ligger tilgjengelig under Mine sider. 

Sjekk ut lønnskalkulatoren her:

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.