Resolusjoner vedtatt på Landsmøtet

Krever at grunnbemanningen ved fødeinstitusjonene tas opp til grundig vurdering, 

Den norske jordmorforening samlet sine delegater til Landsmøte i Trondheim 17.-18. september. Det var stort engasjement i diskusjonene. og jordmødrene samlet seg bak resolusjonene som ble enstemmig vedtatt. En av våre hovedoppgaver framover blir å sørge for at grunnbemanningen ved fødeinstitusjonene tas opp til grundig vurdering straks, sier leder i Dnj, Kirsten Jørgensen.

Resolusjonene som ble vedtatt er som følger:

 • Dnj krever at grunnbemanningen ved fødeinstitusjonene tas opp til grundig vurdering straks - så liv og helse ikke går tapt.
   
 • Dnj krever fullt forsvarlig arbeidsmiljø for alle medlemmer - i alle livsfaser, slik at de slipper å forlate yrket på grunn av arbeidspresset.
   
 • Dnj krever at jordmors spesialkompetanse innenfor kvinnehelse blir anerkjent og utnyttet til fulle i kommunehelsetjenesten, da dette er både kostnadseffektivt og brukervennlig.
   
 • Dnj ønsker fortsatt en differensiert og desentralisert svangerskap,- fødsels- og barselomsorg, og vil jobbe for kvinnens rett til å velge hvor hun vil føde, samt at hjemmefødsler blir et reelt og gratis alternativ for de kvinner som ønsker det.
   
 • Dnj er prinsipielt imot omskjæring av guttebarn, og vil bidra aktivt for å få på plass et lovforbud i Norge.
   
 • Dnj vil jobbe for å få på plass Hepatitt-B og C-screening av alle gravide for å kunne gi trygg omsorg og unngå stigmatisering av risikogrupper.
   
 • Dnj ønsker utprøving av en 5-årig, enhetlig profesjonsmaster i jordmorfag for å møte fremtidens behov for jordmorkompetanse.
9.00 2. juni - 15.30 3. juni 2022
8.00 13. juni - 16.00 14. juni 2022
16.00-17.00 15. juni 2022
9.00 22. september - 16.00 23. september 2022

Sola Strand Hotell

9.00 24. september - 16.00 25. september 2022
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.