04. januar 2021
Fra 1. januar 2021 er det nye takster. I tillegg må oppgjør gjøres direkte dersom du driver jordmorpraksis privat.
Takster fra 1. januar 2021
Hele forskriften kan du finne her:
Plikt til direkteoppgjør som vilkår for støtte
Fra 1. januar 2021 må helseaktører ha avtale om direkte oppgjør med Helfo, hvis pasienten skal få dekning for behandlingen. Det følger av endringer i folketrygdloven
Lovendringen med plikt til direkteoppgjør medfører også at du som helseaktør må sende refusjonskrav digitalt. Du kan bare sende refusjonskrav for behandling du selv har utført. Refusjonskravene du sender til Helfo skal normalt sendes elektronisk over helsenettet, slik mange helseaktører allerede gjør i dag.
Refusjonskravet må sendes innen seks måneder etter behandlingsdato for at du skal få utbetalt oppgjøret. Fristen blir regna fra utløpet av behandlingsmåneden.
Helfo sin frist for å betale ut oppgjøret er:
Du kan sende kravet så ofte du vil.
Vil du ha mer informasjon om tilkobling til helsenettet eller lese mer om refusjonskrav kan du besøke Helfos hjemmesider: https://www.helfo.no/oppgjer-for-helseaktor/slik-sender-helseaktor-inn-refusjonskrav/slik-sender-jordmor-refusjonskrav
Dokumentasjon
Når du sender inn refusjonskrav, er det viktig at du kan dokumentere at refusjonsvilkåra er oppfylte. Da sikrer du at Helfo kan kontrollere om refusjonskravet er riktig. Helfo oppslyser om at ordningen med direkte oppgjør er tillitsbasert, og at det er ditt ansvar å sørge for at refusjonskravene dine alltid er i samsvar med gjeldene lov, forskrift og avtale. Helfo gjennomfører kontroller for å sikre at refusjonene er korrekte.
Du må dokumentere alle behandlinger/konsultasjoner for hver pasient. Dette gjør du på enklest og best vis i pasientjournal.
Les mer om dokumentasjon: https://www.helfo.no/oppgjer-for-helseaktor/slik-dokumenterer-helseakt%C3%B8r-refusjonskrav/slik-dokumenterer-helseakt%C3%B8rer-refusjonskrav
Ønskjer du å arbeide ved føde- og barselseksjonen i Ålesund?
Vi har ledig 100% stillingar for jordmor med oppstart snarast, etter avtale med seksjonsleiar.
Tilsetting medfører tredelt turnus, med høve til individuell tilpassing for arbeidstakarar som har lang reisevei.
Vi er ei spennande avdeling med eit stabilt og høgt kvalifisert fagmiljø. Vi har jordmor-poliklinikk med svangerskapskontrollar og ultralyd.
Mange av jordmødrene våre har spesialkompetanse innan ulike område. Vi har to fødestover med badekar, og tilbyr fødsel i vatn. Fullstendig utlysning finner du her
Ved Fakultet for medisin og helsevitenskap (NTNU) er det ledig stilling som førstelektor/universitetslektor i helsevitenskap (jordmorfag). I denne stillingen skal du sammen med instituttets øvrige vitenskapelige ansatte ha ansvar for undervisning og forskning innen fagområdet jordmorfag. Vi tilbyr blant annet spennende og utviklende oppgaver i et sterkt og internasjonalt fagmiljø. Utlysningen finner du her:
Ved Fakultet for medisin og helsevitenskap (NTNU) er det ledig stilling som førsteamanuensis/universitetslektor i helsevitenskap (jordmorfag). Stillingsinnehavers hovedansvarsområde vil være masterutdanning i jordmorfag. I denne stillingen skal du sammen med instituttets øvrige vitenskapelige ansatte ha ansvar for undervisning og forskning innen fagområdet jordmorfag. Utlysningen finner du her:
Ønsker flere mannlige jordmødre, NRK 02.02.2021
Dagsnytt 18 - debatt om hjemmefødsler, NRK 1.12.20
Redd kvinner ikke får hjelpen de trenger, P4 30.11.20
Må halvere jordmorstillingen Åndalsnes Avis 26.10.20
Selskap tilbyr ungdom sjukehusreiser til Afrika: – Helsesafari til utviklingsland, NRK 14.10.20
Dagsnytt 18 - debatt om epidural, NRK 14.09.20
Å føde er det bare en gledelig begivenhet Trønderdebatt 17.08.20
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.