Meklingen mellom KS og Akademikerne avsluttet

Akademikerne valgte å anbefale tilbudet fra KS i meklingen natt til torsdag 15. oktober. Deretter er det opp til hver forening å akseptere overfor KS da partsforholdet ligger til den enkelte forening. DNJ har akseptert overfor KS innenfor fristen 23.10.

Etter to dagers megling kom Akademikerne til enighet med KS. Akademikerne brøt som eneste sammenslutning forhandlingene i september.

- Dette er et veldig spesielt år i lys av koronakrisen. Vi har gjort det vi har kunnet for våre grupper. Resultatet er langt fra det vi hadde ambisjoner om, men vi har valgt å anbefale resultatet etter en helhetsvurdering, sier Jan Olav Birkenhagen, leder for Akademikerne kommune.

 

- Lokale forhandlinger er ikke avlyst

Akademikerne gikk inn i forhandlingene med krav om full lokal lønnsdannelse for lektorene, som er den eneste medlemsgruppen som forhandler lønnen sentralt. Dette fikk Akademikerne ikke gjennomslag for. Den økonomiske rammen for lektorene endte på nivå med frontfagsoppgjøret.

Det er også svært viktig for Akademikerne at det gjennomføres reelle lokale forhandlinger ute i kommunene for de som allerede har et lokalt lønnssystem. I meglingen fikk Akademikerne på plass en forsikring om at kommunene skal gjennomføre lokale forhandlinger som normalt.

- Selv om økonomien er trang i år, er de lokale forhandlingene slett ikke avlyst. For oss er det avgjørende at man på den enkelte arbeidsplass bestemmer hvordan de lokale forhandlingene skal gjennomføres, sier Birkenhagen.

 Legeforeningen valgte å ikke akseptere fordi de ikke har kommet til enighet med KS om særavtalen som regulerer legevakt, samfunnsmedisin og arbeidsforhold for nyutdannede leger. Se egen nettsak og støtteerklæring fra DNJ her: https://www.jordmorforeningen.no/kontakt-oss2/nyhetsarkiv/den-norske-jordmorforening-stoetter-legeforeningen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.