Lønnsoppgjøret 2022 - Enighet om overenskomstens A-del

Årets lønnsoppgjør er offisielt i gang.

  

F.v: Berit Grimsrud (Dnj), Birgithe Hellerud (SAN leder) og Brynhild Asperud (Nito).

Oppdatert informasjon 12.05.2022: Forhandlingsfrister i helseforetakene er satt til 10. juni 2022.

SAN og Spekter møttes i dag til innledende forhandlinger i årets hovedoppgjør. Partene har forhandlet om overenskomstens del A,  i tillegg til frister for resten av oppgjøret. A-delen ble prolongert. Partene er enige om at veilederen for kompetanseutvikling som er utarbeidet av partene i fellesskap skal tas i bruk i virksomhetene. 

Under forhandlingene har SAN løftet frem flere viktige temaer, som blant annet at lokale forhandlinger skal baseres på de fire kriterier. I tillegg har det fra SANs side blitt fremhevet at lønnssamtalen er en forutsetning for at den lokale lønnsmodellen skal fungere som avtalt. Begge parter ser behov for fellesopplæring innenfor de temaene som ble diskutert. 

Det er foreløpig ikke satt frister i område 10, dvs at det ikke noen forhandlingsfrist i helseforetakene.

- Lønnsoppgjøret for helseforetakene blir i mail, men fristene settes første over påske, sier Berit Grimsrud, forhandlingsleder i Den norske jordmorforening.

- Frontfaget er ferdig forhandlet og fikk økonomisk ramme på 3,7 %. Prognosen på prisstigningen i TBU rapporten er 3,3 %, så det er et mål for Dnj at alle medlemmene skal få reallønnsvekst.

I forhandlingsdelegasjonen deltar, foruten SANs leder, nestleder Hans Christian Apenes (Tekna), Brynhild Asperud (NITO), Mathias Calmeyer Østvold (Farmaceutene), Berit Grimsrud (Dnj), Ingvild Irgens-Jensen (Naturviterne), Michael Rummelhoff (Juristforbundet) og Malin Rogne (SAN). 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.