Jordmorstudenter uteksamineres – Den norske jordmorforening gratulerer

Dette semesteret uteksamineres det 59 jordmorstudenter fra HVL, UiS og UiT.

I juni uteksamineres jordmorstudenter over hele landet. Mastergradsutdanningen i jordmorfag tilbys ved seks ulike studiesteder i Norge.

En av de uteksaminerte Birte Simone WIlke (25) fra Universitetet i Tromsø. 

Hvordan har det vært å gå på jordmorstudiet ved UiT?
Jeg har trivdes godt ved UiT og i Tromsø generelt, vi har vært en liten klasse og blitt godt kjent med hverandre.

Hvordan har det vært å studere under korona?
Til tross for godt klassemiljø og gode venner i Tromsø har det vært utfordrende å studere under korona - spesielt med tanke på de ulike praksisoppholdene, jeg har begrenset mine sosiale aktiviteter betydelig og lot for eksempel være å reise hjem til familien min i et helt år pga smitterisiko og frykten for å ikke kunne gjennomføre praksis.

Har du fått jobb? Hvordan blir det å starte som jordmor, og hvordan tror du arbeidsdagene blir?
Jeg har fått jobb ved Helgelandssykehuset, på føden i Sandnessjøen, der hadde jeg også min siste praksis. Jeg er utrolig spent og gleder meg veldig til å endelig kunne jobbe i drømmeyrket, spesielt med den flotte gjengen i Sandnessjøen! Samtidig kjenner jeg på det store ansvaret og gruer meg litt, som jeg regner med at de fleste av mine nyutdannede kollegaer også gjør.

Politisk leder gratulerer

Politisk leder Kari Aarø gratulerer de nyutdannede jordmødrene «Det er flott at så mange studenter er ferdig utdannet. Jeg gratulerer og jordmødrene vil trives i jobb.

Den norske jordmorforening har tidligere skrevet om at det er økte søkertall til jordmorutdanningen, men det er nødvendigvis ikke flere studieplasser av den grunn.

Kari Aarø er bekymret for at det utdannes for få jordmødre. – Det er stor jordmormangel, og vi mener det er helt sentralt at det opprettes flere studie- og praksisplasser for jordmorstudenter.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.