DNJs forventninger til årets lønnsoppgjør

I år står vi foran et hovedoppgjør i en ekstra-ordinær situasjon med koronapandemi og hvor deler av norsk næringsliv sliter. Tariffavtalene skal forhandles både når det gjelder tekst og lønn.

Selv om koronapandemien har medført utfordringer ikke minst økonomisk, er det viktig at arbeidsgiverne i stat, kommuner og helseforetak likevel legger seg i selen for å rekruttere jordmødre og ikke minst beholde våre medlemmer i Den norske jordmorforening. Lønn teller nødvendigvis.

«Årets lønnsoppgjør kan bli moderat i år, men reallønnsvekst må sikres!»
-Berit Grimsrud Syversen, forhandlingsleder

På grunn av koronapandemien foregår lønnsforhandlingene i alle tariffområdene i høst.

Berit Grimsrud Syversen er likevel positivt innstilt til årets lønssforhandlinger

Resultatet fra Frontfagene dvs. konkurranseutsatt industri ble i år en økonomisk ramme på 1,7 prosent. Frontfaget vil være en norm over tid også i offentlig sektor, men kan ikke være et diktat. Det må sikres reelle lokale forhandlinger for våre medlemmer i virksomhetene hvor lokale forhold spiller inn.

Dnj forhandler sentralt med oppstart 3. september i samarbeid med Akademikerne i Oslo kommune og øvrige kommuner om Hovedtariffavtalen. I helseforetakene er Dnj i forhandlingssammenslutningen SAN og har forhandlet A-del, men hvor A1-sosiale bestemmelser gjenstår. Det er foreløpig ikke satt frister for de lokale forhandlingene.

Vi i sekretariatet vil gjøre alt vi kan for å bistå dere lokale tillitsvalgte der ute!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.