Budsjettert med flere jordmødre i Oslo

Oslo kommune la forrige uken frem budsjettforslag for 2019. Byrådet ønsker å styrke de forebyggende helsetjenestene og foreslår derfor et løft for jordmortjenesten i bydelene med 5 mill. i 2019 og 8 mill. årlig fra 2020. – Det er gledelig at Oslo kommune nå går i riktig retning. Det er et stort behov for flere jordmødre i hovedstaden, sier leder Kari Aarø. 

Den norske jordmorforening har i lenger tid jobbet, på flere arenaer, for å påvirke situasjonen i Oslo. Tidligere i år var blant annet representanter fra Dnj invitert inn til møte med Byrådsavdelingen for eldre, helse og sosiale tjenester for å diskutere jordmorsituasjonen. Byrådet i Oslo slapp i sommer en kartlegging av jordmorressurser i kommunen. Denne viste at kun to av 15 bydeler oppfyller nasjonale anbefalinger. (og antallet jordmødre i Oslo må dobles, fra 50 til 100) For at alle bydelene skal oppfylle kravet om en likeverdig og helhetlig jordmortjeneste for sine innbyggere må antallet jordmødre dobles fra 50 til 100.    

- Situasjonen i Oslo har vi i lenger tid jobbet for å påvirke Oslo kommune til å bedre. Selv om vi nå ser resultater av vårt arbeid og gleder oss over flere jordmorstillinger så er det allikevel betenkelig at Oslo kommune også i budsjettforslaget for 2019 velger å bevilge flere millioner kroner til prosjektet ”Nye familier” – hvor det kun er helsesøstre som skal på hjemmebesøk til alle vordende mødre.  Dette er et bra prosjekt men vi mener at å få etablert en differensiert og trygg svangerskaps - og barselomsorg for alle kvinner i Oslo må komme først, sier Aarø.   

Pressemelding Oslo kommune: Flere jordmødre i Oslo

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.