Brudd mellom SAN og Spekter i helseforetakene – oppgjøret går til mekling

Forhandlingssammenslutningen SAN, som representerer NITOs, Den norske jordmorforenings og Norges
Farmaceutiske Forenings medlemmer i helseforetakene, brøt på kvelden den 08.desember de avsluttende, sentrale forhandlingene med arbeidsgiverforeningen Spekter.

Dette innebærer at oppgjøret nå går til mekling hos Riksmekleren. Oppgjøret omfatter om lag 6850 medlemmer i helseforetakene.

-          Det viste seg vanskelig å komme til enighet etter at vi fikk rekordmange brudd i de lokale forhandlingene, sier Birgithe Hellerud, SANs leder. – Nå ser vi frem til konstruktive prosesser hos Riksmekleren, fortsetter hun.

"Det har vært krevende å drive lønnsforhandlinger for våre tillitsvalgte, særlig i år. Frontfagets økonomiske rammer har gitt oss lite handlingsrom for å møte viktige utfordringer med å rekruttere og beholde kritisk jordmorkompetanse i helseforetakene" sier forhandlingsleder i Den norske jordmorforening Berit Grimsrud Syversen.

Det er ikke avklart når meklingen vil gjennomføres, men sannsynligvis i løpet av januar 2021.

Les bruddprotokoll her: 

 

På bildet: Fra venstre SANs leder Birgithe Hellerud, leder av Nito Spekter Brynhild Asperud og Berit Grimsrud Syversen, forhandlingsleder i Dnj 

Ledige stillinger

Jordmor – 60% fast stilling.

Frå 01.03.21 er det ledig ei 60 % fast stilling som jordmor ved helsestasjonen i Gol. Helsestasjonen har 2 jordmødrer og 4 helsesjukepleiarar og held til i gode, trivelege lokale i same bygg som legekontoret. Tenesta er organisert under helseavdelinga, med fagleiar for jordmortenesta som fagansvarleg og avdelingsleiar helse som næraste overordna. Se fullstendig utlysning her.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.