Brudd i KS og Oslo kommune

Akademikerne brøt forhandlingene i kommunesektoren og Oslo kommune fredag 30. april. Også Unio, YS og LO brøt. Oppgjørene går nå til mekling med frist ved midnatt 26. mai.

Akademikerne krevde klar reallønnsvekst og at lønnsforhandlingene skal skje lokalt både i KS og Oslo kommune, ikke gjennom sentrale forhandlinger. Pengene som ble foreslått lokalt var for liten til at Akademikerne kunne akseptere. Dette gjelder undervisningssektoren i KS-området, da de har sentrale forhandlinger. De andre stillingsgruppene som hører til Akademikerne har lokale forhandlinger i KS-sektoren, dermed skal jordmødre i alle landets kommuner (bortsett fra Oslo) forberede seg på lokale forhandlinger som vanlig.

Les mer om bruddet i KS på Akademikernes nettside.

I Oslo kommune er det et eget tariffsystem. Også her ønsket Akademikerne avsatt til lokale forhandlinger og en klar reallønnsvekst.

– Ansatte i Oslo kommune har nedlagt en formidabel innsats i pandemien i helsetjenesten, i skolesektoren og ved å opprettholde de kommunale tjenestene fra hjemmekontoret. Samtidig sliter Oslo med å beholde høyt utdannede over tid. Dette må kommunen anerkjenne i oppgjøret, sier Erik Graff, forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo.

Han mener oppgjøret understreker det Akademikerne lenge har påpekt: At oppgjøret i offentlig sektor i praksis er avgjort på forhånd – av resultatet i frontfaget.

- Satt på spissen er det ikke noe poeng å forhandle. Reelle forhandlinger i Oslo er avgjørende for å sikre rekruttering og kvalitet i årene som kommer, sier Graff.

Les mer om bruddet i Oslo på Akademikernes nettside.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.