Akademikerne og Den norske jordmorforening i streik i Oslo kommune!

Fra arbeidsdagens start i dag fredag 24. mai har medlemmer av Akademikerne streiket i borggården i Oslo. Dnj er gjennom Akademikerne ute i streik.

Oslo kommune har et gammeldags og utdatert lønnssystem. Det er på høy tid at dette moderniseres. I årets mellomoppgjør har de tre andre sammenslutningene, LO, YS og UNIO, godtatt lønnsoppgjøret med Oslo kommune.

Systemet i Oslo kommune er at generelle kronetillegg smurt tynt utover en lønnstabell er det som gjelder. Det betyr at for i år så vil de som ligger fra lønnstrinn 32 og oppover få lavere lønnsvekst enn alle andre i samfunnet vil få. 

De tre andre hovedsammenslutningene Unio, YS og LO har sagt ja til et oppgjør med lavtlønnsprofil:

Unio, YS og LO har sagt ja til et oppgjør med lavlønnsprofil der tillegget flater ut fra og med lønnstrinn 32. Jordmødre i Oslo har lønnstrinn 35 og oppover

Ida Engen, juridisk rådgiver Dnj

-       Det er vanskelig å forstå at UNIO, med eksempelvis medlemmer i Norske sykepleierforbund (NSF) og Utdanningsforbundet, kan ha godtatt dette lønnsoppgjøret som gir deres høgskolegrupper langt lavere lønnsoppgjør enn resten av samfunnet får i år, sier Ida Engen, juridisk rådgiver i Dnj.

Mange av Dnjs jordmødre i Oslo kommune har lang erfaring og kompetanse. Mange har bidratt i sin bydel ved å starte opp prosjekter som er verdifulle og svært samfunnsnyttige. Dette gjelder for eksempel oppbygging av tilbud rundt celleprøvetaking og etterkontroller for innvandrerkvinner i bydeler Øst i Oslo. I tillegg har alle bydeler jobbet hardt for å bygge opp tilbud for å kunne gi hjemmebesøk, og dette med svært få jordmorressurser over mange år.  Med dagens lønnssystem gis det ingenting for å belønne dette arbeidet. Hver enkelt arbeidstaker har ingen lokal påvirkning på sin egen lønn og lønnsutvikling. Det er bakstreversk og gammeldags. 

I tillegg blir man da gitt et lønnstilbud som i prosent er lavere enn hva andre i samfunnet får i år. Det kunne ikke Akademikerne og Dnj godta, mekling førte ikke frem og derfor er man nå i streik.

Det er fra arbeidsdagens start fredag 24 mai medlemmer av Akademikerne i byrådsavdelingen og bystyrets sekretariat som er tatt ut i streik.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.