Akademikerne og Den norske jordmorforening i streik i Oslo kommune!

Fra arbeidsdagens start i dag fredag 24. mai har medlemmer av Akademikerne streiket i borggården i Oslo. Dnj er gjennom Akademikerne ute i streik.

Oslo kommune har et gammeldags og utdatert lønnssystem. Det er på høy tid at dette moderniseres. I årets mellomoppgjør har de tre andre sammenslutningene, LO, YS og UNIO, godtatt lønnsoppgjøret med Oslo kommune.

Systemet i Oslo kommune er at generelle kronetillegg smurt tynt utover en lønnstabell er det som gjelder. Det betyr at for i år så vil de som ligger fra lønnstrinn 32 og oppover få lavere lønnsvekst enn alle andre i samfunnet vil få. 

De tre andre hovedsammenslutningene Unio, YS og LO har sagt ja til et oppgjør med lavtlønnsprofil:

Unio, YS og LO har sagt ja til et oppgjør med lavlønnsprofil der tillegget flater ut fra og med lønnstrinn 32. Jordmødre i Oslo har lønnstrinn 35 og oppover

Ida Engen, juridisk rådgiver Dnj

-       Det er vanskelig å forstå at UNIO, med eksempelvis medlemmer i Norske sykepleierforbund (NSF) og Utdanningsforbundet, kan ha godtatt dette lønnsoppgjøret som gir deres høgskolegrupper langt lavere lønnsoppgjør enn resten av samfunnet får i år, sier Ida Engen, juridisk rådgiver i Dnj.

Mange av Dnjs jordmødre i Oslo kommune har lang erfaring og kompetanse. Mange har bidratt i sin bydel ved å starte opp prosjekter som er verdifulle og svært samfunnsnyttige. Dette gjelder for eksempel oppbygging av tilbud rundt celleprøvetaking og etterkontroller for innvandrerkvinner i bydeler Øst i Oslo. I tillegg har alle bydeler jobbet hardt for å bygge opp tilbud for å kunne gi hjemmebesøk, og dette med svært få jordmorressurser over mange år.  Med dagens lønnssystem gis det ingenting for å belønne dette arbeidet. Hver enkelt arbeidstaker har ingen lokal påvirkning på sin egen lønn og lønnsutvikling. Det er bakstreversk og gammeldags. 

I tillegg blir man da gitt et lønnstilbud som i prosent er lavere enn hva andre i samfunnet får i år. Det kunne ikke Akademikerne og Dnj godta, mekling førte ikke frem og derfor er man nå i streik.

Det er fra arbeidsdagens start fredag 24 mai medlemmer av Akademikerne i byrådsavdelingen og bystyrets sekretariat som er tatt ut i streik.

Ledige stillinger

Ønskjer du å arbeide ved føde- og barselseksjonen i Ålesund?
Vi har ledig 100% stillingar for jordmor med oppstart snarast, etter avtale med seksjonsleiar.
Tilsetting medfører tredelt turnus, med høve til individuell tilpassing for arbeidstakarar som har lang reisevei.  
Vi er ei spennande avdeling med eit stabilt og høgt kvalifisert fagmiljø. Vi har jordmor-poliklinikk med svangerskapskontrollar og ultralyd.
Mange av jordmødrene våre har spesialkompetanse innan ulike område. Vi har to fødestover med badekar, og tilbyr fødsel i vatn. Fullstendig utlysning finner du  her

Ved Fakultet for medisin og helsevitenskap (NTNU) er det ledig stilling som førstelektor/universitetslektor i helsevitenskap (jordmorfag).  I denne stillingen skal du sammen med instituttets øvrige vitenskapelige ansatte ha ansvar for undervisning og forskning innen fagområdet jordmorfag. Vi tilbyr blant annet spennende og utviklende oppgaver i et sterkt og internasjonalt fagmiljø. Utlysningen finner du her:

Ved Fakultet for medisin og helsevitenskap (NTNU) er det ledig stilling som førsteamanuensis/universitetslektor i helsevitenskap (jordmorfag). Stillingsinnehavers hovedansvarsområde vil være masterutdanning i jordmorfag. I denne stillingen skal du sammen med instituttets øvrige vitenskapelige ansatte ha ansvar for undervisning og forskning innen fagområdet jordmorfag. Utlysningen finner du her:

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.