Akademikerne og Den norske jordmorforening i streik i Oslo kommune!

Fra arbeidsdagens start i dag fredag 24. mai har medlemmer av Akademikerne streiket i borggården i Oslo. Dnj er gjennom Akademikerne ute i streik.

Oslo kommune har et gammeldags og utdatert lønnssystem. Det er på høy tid at dette moderniseres. I årets mellomoppgjør har de tre andre sammenslutningene, LO, YS og UNIO, godtatt lønnsoppgjøret med Oslo kommune.

Systemet i Oslo kommune er at generelle kronetillegg smurt tynt utover en lønnstabell er det som gjelder. Det betyr at for i år så vil de som ligger fra lønnstrinn 32 og oppover få lavere lønnsvekst enn alle andre i samfunnet vil få. 

De tre andre hovedsammenslutningene Unio, YS og LO har sagt ja til et oppgjør med lavtlønnsprofil:

Unio, YS og LO har sagt ja til et oppgjør med lavlønnsprofil der tillegget flater ut fra og med lønnstrinn 32. Jordmødre i Oslo har lønnstrinn 35 og oppover

Ida Engen, juridisk rådgiver Dnj

-       Det er vanskelig å forstå at UNIO, med eksempelvis medlemmer i Norske sykepleierforbund (NSF) og Utdanningsforbundet, kan ha godtatt dette lønnsoppgjøret som gir deres høgskolegrupper langt lavere lønnsoppgjør enn resten av samfunnet får i år, sier Ida Engen, juridisk rådgiver i Dnj.

Mange av Dnjs jordmødre i Oslo kommune har lang erfaring og kompetanse. Mange har bidratt i sin bydel ved å starte opp prosjekter som er verdifulle og svært samfunnsnyttige. Dette gjelder for eksempel oppbygging av tilbud rundt celleprøvetaking og etterkontroller for innvandrerkvinner i bydeler Øst i Oslo. I tillegg har alle bydeler jobbet hardt for å bygge opp tilbud for å kunne gi hjemmebesøk, og dette med svært få jordmorressurser over mange år.  Med dagens lønnssystem gis det ingenting for å belønne dette arbeidet. Hver enkelt arbeidstaker har ingen lokal påvirkning på sin egen lønn og lønnsutvikling. Det er bakstreversk og gammeldags. 

I tillegg blir man da gitt et lønnstilbud som i prosent er lavere enn hva andre i samfunnet får i år. Det kunne ikke Akademikerne og Dnj godta, mekling førte ikke frem og derfor er man nå i streik.

Det er fra arbeidsdagens start fredag 24 mai medlemmer av Akademikerne i byrådsavdelingen og bystyrets sekretariat som er tatt ut i streik.

8.00 8. desember - 16.00 9. desember 2021
10.00 8. desember - 14.00 9. desember 2021
8.00-16.00 7. februar 2022
8.00 10. februar - 16.00 11. februar 2022
8.00 4. april - 16.00 5. april 2022

Ledige stillinger

Seksjonsleder - Avdeling for gynekologi og fødselshjelp, Fødeseksjon, Drammen sykehus

Vestre Viken er et av landets største helseforetak med ca. 9 400 medarbeidere og har ansvar for spesialisthelsetjenester til omlag 500 000 innbyggere i 22 kommuner.

Våre somatiske sykehus er i Bærum, Drammen, Kongsberg og på Ringerike (inkludert Hallingdal sjukestugu i Ål).Innen feltet psykisk helse og rus har vi ansvar for Blakstad sykehus i Asker, fem distriktspsykiatriske sentre og barne- og ungdomspsykiatri. Vi har egne klinikker for medisinsk diagnostikk, prehospitale tjenester og intern service samt en sentral stab. Sentraladministrasjonen ligger i Drammen.

I tillegg til utredning, behandling og oppfølging av pasienter, driver vi medisinsk forskning, utdanning av helsepersonell og opplæring av pasienter og pårørende.

Se mer på www.vestreviken.no. Søknadsfrist 16.12. Søk her

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.