Akademikerne krever klar reallønnsvekst for høyt utdannede i Oslo kommune

En god lønnsvekst er avgjørende for at ikke Oslo skal tape i konkurransen med privat sektor, sier Erik Graff, forhandlingsleder for Akademikerne.

Fredag formiddag startet forhandlingene i Oslo opp. Akademikerne forhandler for 3400 høyt utdannede i hovedstaden.

-          Vi forventer en klar reallønnsvekst for våre medlemmer i Oslo kommune. Deler av kommunen sliter med å beholde høyt utdannede, og en god lønnsvekst er avgjørende for at ikke Oslo skal tape i konkurransen med privat sektor, sier Graff.

Han uttrykker bekymring for at praktiseringen av frontfaget har utviklet seg i feil retning de siste årene.

-          Det er ment som en norm over tid, men oppleves i dag som en tvangstrøye og fasit i de offentlige oppgjørene. Kommunen må kunne bruke lønn som personalpolitisk virkemiddel for å sikre rekruttering og kvalitet i tjenestene i Oslo i årene som kommer, sier Graff.

 

Lokale forhandlinger

Akademikerne krever at forhandlingene skjer på den enkelte arbeidsplass, og ikke sentralt på Rådhuset for nesten 50 000 ansatte. Lokale forhandlinger gir mer målrettet bruk av lønnsmidlene.

-          Det er på den enkelte arbeidsplass man kjenner til behovene for kompetanse, og lønnsforhandlingene må brukes aktiv for å tiltrekke seg og beholde de ansatte man har behov for, sier Graff.

Oslo er den eneste kommunen der Akademikernes medlemmer tilhører et sentralt, gammeldags forhandlingssystem.

-          Dette er et mellomoppgjør, men vi jobber videre for et permanent systemskifte for våre medlemmer. Dette er avgjørende for at kommunen skal være en attraktiv arbeidsplass for akademikere og for at kommunen skal nå sine ambisiøse mål.

Akademikerne forhandler for Den norske jordmorforening sine over 60 medlemmer i tariffområdet Oslo kommune. 

Bilde: Forhandlingsleder Akademikerne Oslo kommune, Erik Graff.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.