Å føde etter tidligere seksuelle overgrep - Utfordringer og muligheter

18.00-19.30 9. mai 2019

Litteraturhuset Wergelandsgate 25, Oslo

Dixi Ressurssenter mot voldtekt i Oslo arrangerer temakveld i samarbeid med jordmor Lotta Halvorsen fra Universitetssykehuset i Nord Norge.

På bakgrunn av lang klinisk erfaring som jordmor ved fødeavdelingen Universitetssykehuset i Nord Norge samt i et Psykisk helseteam ved Fødepoliklinikken og som forsker innenfor feltet, vil Lotta Halvorsen snakke om utfordringer og muligheter til kvinner som føder sitt første barn etter å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep som barn eller voksen. 

HUn vil presentere resultater fra noen av våre studier som omhandler fødselsutfall og fødselserfaringer til kvinner som føder sitt første barn etter tidligere å ha vært utsatt for voldtekt – dersom fødselshjelperne ikke vet noe om kvinnens overgrepshistorie. 

Mange gravide har kanskje ikke tenkt at deres tidligere seksuelle erfaringer vil ha betydning når de skal føde og har derfor ikke sagt noe til jordmor om disse. Andre har heller ikke i ettertid satt sine tidligere seksuelle erfaringer i sammenheng med hvordan de opplevde å føde.  

Gjennom arbeidet i Psykisk helseteam har vi arbeidet med alle former for psykiske utfordringer med det å få barn, som fødselsangst og generell angst, tidligere traumer, overgrep og traumatiske fødselserfaringer, ønske om keisersnitt mm. 

Lotta Halvorsen er jordmor og PhD, klinisk spesialist i psykisk helse. Hun har sammen med jordmorkollega Hilde Nerum skrevet en doktoravhandling i temaet under veiledning av professor og fødselslege Pål Øian og professor og psykiater Tore Sørlie, begge ved Universitetssykehuset Nord Norge og Universitetet i Tromsø, Norges Arktiske Universitet. 

Arrangementet er gratis.

Påmelding sendes: dixi@dixi.noinnen 1. mai.

9.00 23. mars - 16.00 24. mars 2020

Rosenkrantz’ gate 7, Oslo

9.00-16.00 17. april 2020
8.30-16.00 23. april 2020

Scandic Hell Stjørdal

8.00-16.00 30. april 2020

Oslo kongressenter, Sal A

Ledige stillinger

 Ved Voss sjukehus, Føde-/barselavdelinga er det ledig vikariat i 80% stilling som jordmor frå  22.06.2020 til 22.08.2021

søk her

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.