Hvordan bli jordmor?

Jordmorutdanning i Norge er en høgskoleutdanning.
Opptakskravet er utdanning og autorisasjon som sykepleier, og minimum ett års praktisk erfaring som sykepleier.

Utdanningen har som mål å utdanne jordmødre:

- som kan ta selvstendig ansvar for normalt svangerskap, fødsel og barseltid
- som kan ivareta prevensjonsveiledning og forebyggende helsearbeid
- samt har spesialkunnskap om kvinners helse i et nasjonalt og internasjonalt perspektiv

Utdanningen skal være en forutsetning for jordmors selvstendige yrkesutøvelse, og gi grunnlag for å medvirke i forskningsarbeid og fagutvikling.

Enhetlig jordmorutdanning:

Det er stor diskusjon rundt hvorvidt jordmorutdanningen i Norge skal være en videreutdanning i sykepleie eller en grunnutdanning i jordmorfag. Grunnutdanning defineres generelt som en førstegangsutdanning som fører fram til yrkeskompetanse.

Den norske jordmorforening (Dnj) vedtok i 2005 å gå inn for en enhetlig jordmorutdanning som innpasses i det nye gradssystemet for høyere utdanning i Norge. Dette innebærer at Dnj ønsker at jordmorutdanningen skal være en grunnutdanning i jordmorfag. Samtidig ser Dnj verdien av ulike løp for å bli autorisert jordmor, både med og uten sykepleierutdanning.

Hvor kan jeg utdanne meg som jordmor?

Klikk her for å få en oversikt over studiesteder som tilbyr utdanning som jordmor.

8.30-16.00 15. januar 2018

Kimen Kulturhus, Sandgata 15, 7500 Stjørdal

9.30-16.30 1. februar 2018

Pilestredet 32, Store auditorium, Oslo

12.00 5. mars - 12.00 7. mars 2018

Storefjell Resort Hotel, Gol

Stillingen innebærer 50 % fast stilling m/ følgetjeneste, kommunen kan tilby en 100 % stilling, da som 50 % sykepleier i kommunen.

Søknadsfrist 14.november 2017

Jordmor 50% vikariat - Familiens hus i Ski kommune
vikariat i ett år fra oppstartdato
Søknadsfrist 8.november 2017