Hvordan bli jordmor?

Jordmorutdanning i Norge er en høgskoleutdanning.
Opptakskravet er utdanning og autorisasjon som sykepleier, og minimum ett års praktisk erfaring som sykepleier.

Utdanningen har som mål å utdanne jordmødre:

- som kan ta selvstendig ansvar for normalt svangerskap, fødsel og barseltid
- som kan ivareta prevensjonsveiledning og forebyggende helsearbeid
- samt har spesialkunnskap om kvinners helse i et nasjonalt og internasjonalt perspektiv

Utdanningen skal være en forutsetning for jordmors selvstendige yrkesutøvelse, og gi grunnlag for å medvirke i forskningsarbeid og fagutvikling.

Enhetlig jordmorutdanning:

Det er stor diskusjon rundt hvorvidt jordmorutdanningen i Norge skal være en videreutdanning i sykepleie eller en grunnutdanning i jordmorfag. Grunnutdanning defineres generelt som en førstegangsutdanning som fører fram til yrkeskompetanse.

Den norske jordmorforening (Dnj) vedtok i 2005 å gå inn for en enhetlig jordmorutdanning som innpasses i det nye gradssystemet for høyere utdanning i Norge. Dette innebærer at Dnj ønsker at jordmorutdanningen skal være en grunnutdanning i jordmorfag. Samtidig ser Dnj verdien av ulike løp for å bli autorisert jordmor, både med og uten sykepleierutdanning.

Hvor kan jeg utdanne meg som jordmor?

Klikk her for å få en oversikt over studiesteder som tilbyr utdanning som jordmor.

8.30-15.30 12. oktober 2017

Rådhussalen, Mosjøen rådhus, Vefsn kommune i Nordland

10.00-17.00 16. oktober 2017

Hovedbiblioteket i Trondheim

9.00 2. november - 16.30 3. november 2017

Thon Hotel Vika Atrium, Oslo

9.51 15. november - 16.00 17. november 2017

Ålesund

9.00 5. desember - 16.30 6. desember 2017

Tromsø, UIT, Teorifagbygget hus 1, auditorium 2

Er du jordmor og har lyst til å gjøre en forskjell for mødre med premature og syke barn?
Engasjert og dyktig jordmor søkes til Nyfødt intensiv i 100 % vikariat
Vestre Viken