Lønnsforhandlinger

Den norske jordmorforening (Dnj) arbeider for at jordmødre skal ha en lønnsutvikling som gjenspeiler yrkesgruppens kompetanse og ansvar.Dette er ett av flere mål beskrevet i Oppdragsdokumentet som ble vedtatt på Landsmøte i 2008.

Målet er videre delt inn i følgende punkter:

• Lønn skal være i samsvar med jordmødres ansvar, kompetanse og utdanning. Studier og videreutdanninger skal honoreres særskilt.
  • Den norske jordmorforening skal arbeide for en kjønnsnøytral avlønning. For jordmødre i offentlig sektor skal lønnen være sammenlignbar med tilsvarende utdanningsgrupper i privatsektor.
  • Dnj har et tillitsvalgtapparat som ivaretar medlemmenes interesser lokalt.
  • Jordmødre skal ha faglige og administrative karrieremuligheter. Lederlønn skal avspeile det ansvar og kompetanse som kreves i stillingen, og være sammenlignbar med tilsvarende lederstillinger i samme virksomhet.
  • Jordmødre skal ha reell mulighet til å etablere og drive privat praksis.

Den norske jordmorforening utøver tariffpolitikk både lokalt og sentralt og arbeider for å heve lønnsnivået for våre medlemmer innen alle sektorer.

8.30-15.30 12. oktober 2017

Rådhussalen, Mosjøen rådhus, Vefsn kommune i Nordland

10.00-17.00 16. oktober 2017

Hovedbiblioteket i Trondheim

9.00 2. november - 16.30 3. november 2017

Thon Hotel Vika Atrium, Oslo

9.51 15. november - 16.00 17. november 2017

Ålesund

9.00 5. desember - 16.30 6. desember 2017

Tromsø, UIT, Teorifagbygget hus 1, auditorium 2

Er du jordmor og har lyst til å gjøre en forskjell for mødre med premature og syke barn?
Engasjert og dyktig jordmor søkes til Nyfødt intensiv i 100 % vikariat
Vestre Viken