Høyrelevant doktorgradsavhandling om vold under svangerskapet.

På den Internasjonale jordmordagen 5.mai inviterer vi alle jordmødre til å stille opp og løpe for livet i solidaritet med kvinner i Afghanistan.

I to dager har 14 ledere fra ulike helseforetak rundt om i landet vært samlet på Soria Moria i Oslo til lederseminar. Det var en aktiv forsamling og for vår leder, Kirsten Jørgensen, var det flott å få møte våre ledere, bli kjent med de og høre om hvilke utfordringer de står i.

Tilbys av BI, i både Oslo og Trondheim og gir 30 studiepoeng. Kursavgiften dekkes av Helsedirektoratet.

Den norske jordmorforeningen har innledet et samarbeid med Gynkreftforeningen. Et av tiltakene man ser på i felleskap er å promotere et lavterskeltilbud hvor jordmødre kan ta celleprøver på helsestasjonene rundt i landet.

The Lancet har publiserte sin globale rapport på dødfødsler, den viser at det i verden er 2.6 mill dødfødsler per år. Norge havner på 8.plass, mens Pakistan ligger nederst på 185.plass.

En opplæring i forebyggende internettbasert program for gravide og barselkvinner (Mamma Mia) – kursrekke med oppstart 29. februar.

Helseminister Bent Høie varsler videre satsing på kreftbehandling og psykiatri og rus i sykehustalen han holdt i dag. Fødetilbudet nevnte han ikke.

Byregjeringa setter derfor fart på det forebyggende og helsefremmende arbeidet. Samtidig styrker vi hjemmetjenesten for at flere eldre kan bo hjemme lenger, sier Inga Marte Thorkildsen som er byråd for eldre, helse og sosiale tjenester.

Svangerskapets betydning for helse på kort og lang sikt

Det nye sykehuset i på Kalnes i Østfolds om åpner 2. november vil tilby lystgass til de fødende.

I forbindelse med nyutgivelse av Kari Kilêns bok om: SVEKET 1 - Risiko og omsorgssvikt - et helsefaglig problem og tverrfaglig ansvar  inviterer Kommuneforlaget til boklansering med fagseminar mandag 12 oktober kl. 14 - 16

Helsedirektoratet har invitert Den norske jordmorforening til samtale om bemanningssituasjonen ved føde/barsel på de store sykehusene.

Krever at grunnbemanningen ved fødeinstitusjonene tas opp til grundig vurdering,

Vil dere bli med å teste ut Nurse family partnership-programmet?

Sommeren har vært preget av flere medieoppslag fra kvinner som ikke får time hos jordmor i løpet av svangerskapet.

HELFO ønsker å kontakte deg som er jordmor og andre behandlere elektronisk.

Akademikerne vil i august og september 2015 arrangere kurs i lokale forhandlinger rundt om i landet.

Takstene for jordmortjenester og helsestasjon forblir uendret i 2015.

Ønsker du å benytte akupunktur som en del av behandlingen på fødende kvinner?

8.30-15.00 27. november 2019

Grønt auditorium, Ullevål sykehus

9.00 29. november - 15.00 30. november 2019

Malmø

9.00 2. desember - 16.00 4. desember 2019

Sanner hotell, Hadeland

Jordmor eller helsesykepleier til NFP engasjement i Rogaland
NFP prøves nå ut i Stavanger, Sandnes og Time kommuner og i den forbindelse søkes en engasjert helsesykepleier/jordmor som skal følge opp egne familier i prosjektperioden.
Prosjektengasjement i 100 % stilling frem til juni 2021 med mulighet for forlengelse.
Søknadsfrist 20.11.2019.