Ingen streik i sykehusene - enighet i mekling

SAN og Spekter kom kl 02.15 04.februar til enighet i meklingen som omfattet medlemmer av NITO, Den norske jordmorforening og Norges farmaceutiske forening. Enigheten innebærer at det ikke blir streik.

  SAN hadde varslet streik ved 3 sykehus fra torsdag morgen dersom man ikke kom til enighet. Siden det ikke blir streik, skal alle SANs medlemmer møte på jobb som vanlig.

-   Det er alltid en totalvurdering som må gjøres når vi tar stilling til en endelig skisse under mekling, sier Berit Grimsrud Syversen, forhandlingsleder i Dnj.

-   Vi har fått gjennomslag for heving av minstelønnsnivåene for helseforetakene vi hadde inn til mekling. Samtidig som de ulike arbeidsgivernes tilbud for 2020 blir stående i de 16 foretakene som lokalt er kommet til enighet.

 

Det ble mekling fordi Dnj og Spekter ikke klarte å bli enige i forhandlingene ved i alt 3 foretak. Det er disse foretakene som har vært tema i meklingen, men også alle foretak der det ble oppnådd enighet er indirekte berørt, siden man må være enige om alt før resultatene kan effektueres.

 

-          Forhandlingene i 2020 ble preget av lav frontfagsramme i et år med uventet koronapandemi fortsetter Grimsrud Syversen. Resultatet i det såkalte frontfaget ble avgjørende for alle andre forhandlinger, også våre. Vi har fortsatt en jobb å gjøre for å få jordmødre opp på et lønnsnivå som samsvarer med utdanningslengde og ansvaret i yrket.

 

Ved at vi nå er i havn kan vi legge 2020-oppgjøret bak oss. Mellomoppgjøret 2021 starter allerede i midten av april, og det blir høyeste prioritet å følge opp mye av det vi har hatt i fokus i denne meklingen, avslutter Grimsrud Syversen.

Lønnsoppgjøret kan nå iverksettes og det etterbetales nå i alle foretak.

 

Dersom du har spørsmål om ditt lønnsoppgjør ta kontakt med din foretakstillitsvalgte. Våre lokale B-deler/protokoller vil bli lagt ut på ‘min side’ så snart som mulig.

Ledige stillinger

Ønskjer du å arbeide ved føde- og barselseksjonen i Ålesund?
Vi har ledig 100% stillingar for jordmor med oppstart snarast, etter avtale med seksjonsleiar.
Tilsetting medfører tredelt turnus, med høve til individuell tilpassing for arbeidstakarar som har lang reisevei.  
Vi er ei spennande avdeling med eit stabilt og høgt kvalifisert fagmiljø. Vi har jordmor-poliklinikk med svangerskapskontrollar og ultralyd.
Mange av jordmødrene våre har spesialkompetanse innan ulike område. Vi har to fødestover med badekar, og tilbyr fødsel i vatn. Fullstendig utlysning finner du  her

Ved Fakultet for medisin og helsevitenskap (NTNU) er det ledig stilling som førstelektor/universitetslektor i helsevitenskap (jordmorfag).  I denne stillingen skal du sammen med instituttets øvrige vitenskapelige ansatte ha ansvar for undervisning og forskning innen fagområdet jordmorfag. Vi tilbyr blant annet spennende og utviklende oppgaver i et sterkt og internasjonalt fagmiljø. Utlysningen finner du her:

Ved Fakultet for medisin og helsevitenskap (NTNU) er det ledig stilling som førsteamanuensis/universitetslektor i helsevitenskap (jordmorfag). Stillingsinnehavers hovedansvarsområde vil være masterutdanning i jordmorfag. I denne stillingen skal du sammen med instituttets øvrige vitenskapelige ansatte ha ansvar for undervisning og forskning innen fagområdet jordmorfag. Utlysningen finner du her:

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.