Ingen streik i sykehusene - enighet i mekling

SAN og Spekter kom kl 02.15 04.februar til enighet i meklingen som omfattet medlemmer av NITO, Den norske jordmorforening og Norges farmaceutiske forening. Enigheten innebærer at det ikke blir streik.

  SAN hadde varslet streik ved 3 sykehus fra torsdag morgen dersom man ikke kom til enighet. Siden det ikke blir streik, skal alle SANs medlemmer møte på jobb som vanlig.

-   Det er alltid en totalvurdering som må gjøres når vi tar stilling til en endelig skisse under mekling, sier Berit Grimsrud Syversen, forhandlingsleder i Dnj.

-   Vi har fått gjennomslag for heving av minstelønnsnivåene for helseforetakene vi hadde inn til mekling. Samtidig som de ulike arbeidsgivernes tilbud for 2020 blir stående i de 16 foretakene som lokalt er kommet til enighet.

 

Det ble mekling fordi Dnj og Spekter ikke klarte å bli enige i forhandlingene ved i alt 3 foretak. Det er disse foretakene som har vært tema i meklingen, men også alle foretak der det ble oppnådd enighet er indirekte berørt, siden man må være enige om alt før resultatene kan effektueres.

 

-          Forhandlingene i 2020 ble preget av lav frontfagsramme i et år med uventet koronapandemi fortsetter Grimsrud Syversen. Resultatet i det såkalte frontfaget ble avgjørende for alle andre forhandlinger, også våre. Vi har fortsatt en jobb å gjøre for å få jordmødre opp på et lønnsnivå som samsvarer med utdanningslengde og ansvaret i yrket.

 

Ved at vi nå er i havn kan vi legge 2020-oppgjøret bak oss. Mellomoppgjøret 2021 starter allerede i midten av april, og det blir høyeste prioritet å følge opp mye av det vi har hatt i fokus i denne meklingen, avslutter Grimsrud Syversen.

Lønnsoppgjøret kan nå iverksettes og det etterbetales nå i alle foretak.

 

Dersom du har spørsmål om ditt lønnsoppgjør ta kontakt med din foretakstillitsvalgte. Våre lokale B-deler/protokoller vil bli lagt ut på ‘min side’ så snart som mulig.

8.00 8. desember - 16.00 9. desember 2021
10.00 8. desember - 14.00 9. desember 2021
8.00-16.00 7. februar 2022
8.00 10. februar - 16.00 11. februar 2022
8.00 4. april - 16.00 5. april 2022

Ledige stillinger

Seksjonsleder - Avdeling for gynekologi og fødselshjelp, Fødeseksjon, Drammen sykehus

Vestre Viken er et av landets største helseforetak med ca. 9 400 medarbeidere og har ansvar for spesialisthelsetjenester til omlag 500 000 innbyggere i 22 kommuner.

Våre somatiske sykehus er i Bærum, Drammen, Kongsberg og på Ringerike (inkludert Hallingdal sjukestugu i Ål).Innen feltet psykisk helse og rus har vi ansvar for Blakstad sykehus i Asker, fem distriktspsykiatriske sentre og barne- og ungdomspsykiatri. Vi har egne klinikker for medisinsk diagnostikk, prehospitale tjenester og intern service samt en sentral stab. Sentraladministrasjonen ligger i Drammen.

I tillegg til utredning, behandling og oppfølging av pasienter, driver vi medisinsk forskning, utdanning av helsepersonell og opplæring av pasienter og pårørende.

Se mer på www.vestreviken.no. Søknadsfrist 16.12. Søk her

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.