Ingen streik i sykehusene - enighet i mekling

SAN og Spekter kom kl 02.15 04.februar til enighet i meklingen som omfattet medlemmer av NITO, Den norske jordmorforening og Norges farmaceutiske forening. Enigheten innebærer at det ikke blir streik.

  SAN hadde varslet streik ved 3 sykehus fra torsdag morgen dersom man ikke kom til enighet. Siden det ikke blir streik, skal alle SANs medlemmer møte på jobb som vanlig.

-   Det er alltid en totalvurdering som må gjøres når vi tar stilling til en endelig skisse under mekling, sier Berit Grimsrud Syversen, forhandlingsleder i Dnj.

-   Vi har fått gjennomslag for heving av minstelønnsnivåene for helseforetakene vi hadde inn til mekling. Samtidig som de ulike arbeidsgivernes tilbud for 2020 blir stående i de 16 foretakene som lokalt er kommet til enighet.

 

Det ble mekling fordi Dnj og Spekter ikke klarte å bli enige i forhandlingene ved i alt 3 foretak. Det er disse foretakene som har vært tema i meklingen, men også alle foretak der det ble oppnådd enighet er indirekte berørt, siden man må være enige om alt før resultatene kan effektueres.

 

-          Forhandlingene i 2020 ble preget av lav frontfagsramme i et år med uventet koronapandemi fortsetter Grimsrud Syversen. Resultatet i det såkalte frontfaget ble avgjørende for alle andre forhandlinger, også våre. Vi har fortsatt en jobb å gjøre for å få jordmødre opp på et lønnsnivå som samsvarer med utdanningslengde og ansvaret i yrket.

 

Ved at vi nå er i havn kan vi legge 2020-oppgjøret bak oss. Mellomoppgjøret 2021 starter allerede i midten av april, og det blir høyeste prioritet å følge opp mye av det vi har hatt i fokus i denne meklingen, avslutter Grimsrud Syversen.

Lønnsoppgjøret kan nå iverksettes og det etterbetales nå i alle foretak.

 

Dersom du har spørsmål om ditt lønnsoppgjør ta kontakt med din foretakstillitsvalgte. Våre lokale B-deler/protokoller vil bli lagt ut på ‘min side’ så snart som mulig.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.