Statsbudsjettet gir oss en følelse av avmakt

– Statsbudsjettet møter en hardt presset helsesektor med enda flere effektiviseringskrav. Det gjør meg bekymret. Kan vi virkelig løpe fortere og fortsatt opprettholde et forsvarlig helsetilbud?  spør Kirsten Jørgensen, politisk leder i Den norske jordmorforening.  

– Helseministeren roser de ansatte for at de jobber smartere og ber helsepersonell være forberedt på tider hvor vi må holde tilbake. Avmakt er følelsen vi sitter igjen med når vi blir presentert et budsjett som fordrer ytterligere effektivisering og innsparinger. Hvor langt kan regjeringen tøye denne strikken?

Den norske jordmorforening er bekymret for mottakelsen av budsjettet ute på sykehusene. Vi har i lengre tid observert at jordmødre flykter fra de store fødeavdelingene – fordi arbeidspresset blir for høyt. Vi undrer oss over at helsemyndighetene ikke tar grep for å sikre at kompetansen blir på fødeavdelingene.

Selv om regjeringen har satt av midler til helsestatsjonstjenesten så er det skuffende å se at man heller ikke i år øremerker midler til kommunejordmortjenesten.
– Presset på kommunejordmødrene øker i takt med arbeidsoppgavene. Tidlig hjemreise, krav om barselbesøk av jordmor, krav om fokus på bekjempelse av vold i nære relasjoner – summen av voksende oppgaver gjør at vi mangler enormt med jordmorårsverk i kommunesektoren. Så lenge det ikke øremerkes midler så vet vi at det dessverre kommer lite til jordmødrene ute i kommunene.

Dette statsbudsjettet bidrar ikke til å løfte jordmortjenesten – verken ved sykehusene eller ute i kommunene – og vi er bekymret for pasientsikkerheten innenfor svangerskaps, fødsels- og barselomsorgen her i landet.

Lenke til Statsbudsjettet 2018

30.oktober var Dnj på høring i Stortingets helse og omsorgskomitee angående statsbudsjettet. Dnj sitt innspill til kan du se her. 

9.00 5. desember - 16.30 6. desember 2017

Tromsø, UIT, Teorifagbygget hus 1, auditorium 2

10.00 22. januar - 13.00 23. januar 2018

Soria Moria

9.30-16.30 1. februar 2018

Pilestredet 32, Store auditorium, Oslo

10.00-16.00 6. februar 2018

Radisson Blu Hotel Trondheim Airport

9.00 19. september - 16.00 23. september 2018

Fredrikstad

Ledige stillinger

Stillingen innebærer 50 % fast stilling m/ følgetjeneste, kommunen kan tilby en 100 % stilling, da som 50 % sykepleier i kommunen.

Søknadsfrist 14.november 2017

Jordmor 50% vikariat - Familiens hus i Ski kommune
vikariat i ett år fra oppstartdato
Søknadsfrist 8.november 2017

Jordmor- og sykepleiefaglig koordinator - avdeling kvinneklinikken 
Helse Stavanger HF
Søknadsfrist 3.november 2017

_

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.